Bedrijfsbezoek aan HEMA Budel

BUDEL – Het bestuur van het Centrummanagement Gewoon in Budel en het college van burgemeester en wethouders brachten op 21 november een bezoek aan de HEMA in Budel. Zij werden hier ontvangen door broers René en Bas Witte, ondernemers met in totaal zeven HEMA winkels, waaronder het filiaal in Budel.

De derde generatie staat inmiddels al ruim zes jaar aan het roer. De grootvader van de huidige franchisenemers is begonnen met een winkel in Winterswijk. Een aantal jaren hierna werden nieuwe winkels geopend, en zo werd in 1980 het filiaal in Budel geopend. Inmiddels is er natuurlijk veel veranderd. Warenhuis HEMA in Budel bestaat al meer dan 30 jaar en de vestiging heeft zo’n 30 medewerkers in dienst.

Warenhuisketen met praktische eenvoud
Vanaf de eerste dag stond HEMA voor eenvoud, duidelijkheid, kwaliteit en eerlijkheid. HEMA was in de jaren ’50 de eerste franchiseorganisatie in Nederland en is uitgegroeid tot de grootste franchisegever van Nederland. De afgelopen jaren stak de organisatie veel energie in de internationale uitbreiding, de groei van e-commerce en het revitaliseren van de winkels in de Benelux. Het invoeren van de internationale winkelformule is hier een belangrijk onderdeel van. Bij het concept zijn de winkels ingedeeld in ‘ belevingswerelden’, zoals: kinderen, badkamer, wonen en koken. HEMA is gestart met enkele grote testwinkels. Als deze pilot succesvol is, volgen andere winkels (zo ook Budel). Het college dankt de ondernemers voor het bedrijfsbezoek en wenst hen veel succes in de toekomst!

Vorig artikelPartij voor Weert stuurt brief naar koningspaar over ‘waanzin’ rondom partijlogo
Volgend artikelSuccesvolle Kerstfair Venezuela Werkgroep