Oud-NAVO-secretaris-generaal Willy Claes wil kernwapens weg uit Kleine-Brogel

KLEINE BROGEL – De voormalig secretaris-generaal van de Navo, de Belgische Willy Claes wil de kernbommen weg uit Kleine Brogel.

Hij lanceert deze opmerkelijke oproep, samen met oud-premier Yves Leterme. Het is een publiek geheim dat in Kleine Brogel kernwapens liggen. De regering heeft de aanwezigheid van de kernwapens – met 10 keer de kracht van de bom van Hiroshima – nooit officieel bevestigd. Gisteren nog kreeg ICAN, de organisatie die strijdt voor een kernwapenvrije wereld, in Oslo, de Nobelprijs voor de Vrede uitgereikt. “Tegelijk is de nucleaire dreiging nog nooit zo groot geweest,” waarschuwt Willy Claes.

Vorig artikelRestaurant Bretelli in Weert behoudt de Michelster
Volgend artikelPersoon overleden tijdens woningbrand