11 december 1993: Mooier en grootser dan ooit

Kerstmarkt Kiwanis in 1998 - GAW Beeldbank RO.19

De inmiddels traditionele Kiwaniskerstmarkt start op zaterdag 11 december 1993. Het tweedaags evenement vindt dat jaar plaats op kruising Langpoort/Wilhelminasingel.

Het verkeer moet die twee dagen omrijden. Het doel van de kerstmarkt is, aldus de Kiwanis, dat de opbrengst geheel ten goede komt aan noodlijdenden in Weert en daarmee onderscheidt zij zich van kerstmarkten in Duitsland en de Braderie in juli.

De kerstmarkt bestaat uit een aantal kraampjes met kleine cadeauartikelen, kerststukjes, keramiek, poppen en andere vormen van huisvlijt. Voor de inwendige mens wordt gezorgd in een heuse cateringtent met glühwein, erwtensoep, chocolademelk en andere versnaperingen. Voor de jeugd zijn er activiteiten als vingerverven en een ritje met een ezel en er is een kinderboerderij te bezoeken.

De president van de Kiwanis, Henny Gielis, meldt trots dat het Weerter bedrijfsleven het evenement volop ondersteunt. De sponsoren krijgen in een speciale ‘kerstboom’ een kerstbal met de naam van het bedrijf erop. Grote sponsoren krijgen geen kerstbal maar een wit schaap, niet van vlees en bloed, maar van hout en karton en die staat prominent midden op de kerstmarkt.

De K.M.S. levert elk jaar weer de nodige logistieke ondersteuning, waarvoor de Kiwanis erg dankbaar is.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelSuccesvolle middag ‘Same Sterk Vor Oos Kerk’
Volgend artikelNieuwe vrijwilligers voor Scouting St. Maarten