Overwinning voor Fortutas Dames 1

NEDERWEERT – Dames 1 van VC Fortutas speelde zaterdagmiddag de uitwedstrijd in Maastricht tegen Fyrfad. De dames speelden in de nieuwe Fortutas tenues die als sponsors kennen: Smolenaers van Lier Tuinen, Grako Logistics en Tuinverzorging Gielen. De wedstrijd kende een heel spannend verloop en de eerste set zorgde al voor veel spanning. Uiteindelijk werd deze set met 26-24 verloren.

De 2e set was ook voor de dames van Fyrfad met 25-20. Maar de Fortutas dames vechten zich terug in de wedstrijd en de 3e set wordt met 25-27 gewonnen en daarmee zijn er nog volop kansen in deze wedstrijd. De 4e set was de spanning nog meer te snijden en die set wisten de Fortutas dames wederom met 25-27 te winnen. Een vijfde set moest de beslissing gaan brengen en toen bleek dat de Fortutas dames de langste adem hadden in deze bloedstollende wedstrijd. Met 9-15 ging de set naar de Fortutas dames en daarmee een eindstand van 2-3 voor de Fortutas dames. De 2e plaats in de 2e klasse is daardoor behouden.

Heren 2, gesponsord door Fluidor Services bv, speelde ook in Maastricht tegen Fyrfad en wist alle sets te winnen: 0-4. Het Mix A team, gesponsord door Erik Eisma Rijschool, verloor thuis met 0-4 van Hovoc. Meisjes B, gesponsord door Buitenhuis Albanera, verloor met 3-1 in Panningen van Olympia.

De Meisjes C1, gesponsord door Lempens lily en van Meel Metaaltechniek, wist via een 0-4 overwinning in Weert het kampioenschap binnen te halen en zij promoveren nu naar de 1e klasse.

De Recreanten Dames 1 verloren afgelopen week twee keer met 4-0. Rekivoc en Hero waren te sterk voor de Fortutas dames. De Recreanten Heren 2, gesponsord door Account+, verloren met 0-4 van koploper Ledub2.

Afgelopen week zijn er weer verschillende sponsorcontracten getekend. Diverse bedrijven die de vereniging VC Fortutas steunen en het mogelijk maken dat de vereniging de komende jaren in het mooie nieuwe verenigingstenue de wedstrijden kan spelen. Op de foto de contractondertekeningen door Smolenaers van Lier Tuinen, Grako Logistics, Tuinverzorging Gielen en Buitenhuis Albanera. De Nevobo Dames teams 1, 2 en 3 gingen allen op de foto met de sponsors.