Fortutas Meisjes C1 kampioen!!!

NEDERWEERT – Op de slotdag van de volleybal-competitie hebben de C1-meiden op zaterdagmiddag  het kampioenschap binnen gehaald. In een spannende wedstrijd heeft het team precies gedaan wat het moest doen: met 4-0 winnen tegen de opponent VC Weert. Daardoor waren zij niet meer in te halen door de nummer 2 op de ranglijst: Accretos uit Roggel, die twee uur later moesten spelen.

Het team van Fortutas stond de gehele competitie op de tweede plaats, maar nam vorige week verrassend de koppositie over doordat de concurrent uit Roggel één set verloor in de wedstrijd tegen de hekkesluiter. Fortutas MC1, gesponsord door Lempenslily en van Meel Metaaltechniek, had vorige week haar wedstrijd wel met de volle 4-0 gewonnen.

Ze hadden daardoor een gelijk aantal punten met Accretos, maar stonden bovenaan doordat ze 1 set meer gewonnen hadden. Met die minieme voorsprong  ging Fortutas de laatste speelronde in. Met de wetenschap dat zij het kampioenschap in eigen handen hadden.

In de sporthal Aan de Bron in Weert zat zaterdagmiddag veel familie, vrienden en andere Fortutas-leden op de tribune om de meiden aan te moedigen. In de eerste set werden de zenuwen afgeschud en gelijk met ruime cijfers gewonnen 25- 12. De tweede set startte wat stroever en  keken de Fortutas-meiden in eerste instantie  tegen een achterstand aan. Maar ze herpakten zichzelf en deze set wonnen ze ook : 25-13. In de derde set waren een aantal mooie lange rally’s met knappe reddingen, en deze set werd met dezelfde cijfers gewonnen: 25-13

Ook in laatste set hebben de meiden geen steken laten vallen en wonnen overtuigend ze met 25-17.

Het kampioenschap was een feit dat hebben de meiden uitbundig gevierd.

Door deze prestatie promoveren Floor, Mila, Lonne, Maud, Lisa, Bodine, Floor en Hiske  met hun trainer Roland en de coaches Irene en Cora naar de 1e klasse. Proficiat !!!

Vorig artikelAutos botsen op de A2 bij Weert
Volgend artikelDronken automobilist aangehouden na crash