9 december 1990: Boshoverbeek Creatief

St. Theuniskapel aan de Altweerterkapelstraat - GAW Beeldbank DB.51.48

Een primeur noemt Buurtvereniging Boshoverbeek de expositie van zeven amateurkunstenaars in de St. Theuniskapel die nog tot en met 9 december 1990 te zien is.

De tentoonstelling met de titel ‘Boshoverbeek Creatief’ is één van de activiteiten van de viering van het tienjarig bestaan van de buurtvereniging. Trots meldt woordvoerder, de heer Salmans, dat de buurt bewoners uit alle lagen van de bevolking kent: “We hebben fabrieksdirecteuren en dokters, maar ook fabrieksarbeiders in ons midden”.

Hoewel de buurtvereniging natuurlijk de traditionele bijeenkomsten zoals buurtfeesten en kaartavonden organiseert, wil zij iedereen bereiken. Zo is er inmiddels al  de cursus ‘Luisteren naar klassieke muziek’ georganiseerd.

Het bijzondere aan de expositie ‘Boshoverbeek Creatief’ is dat deze kunstenaars allemaal in dezelfde buurt ‘Boshoverbeek’ wonen. Het werk van de exposanten varieert van industriële vormgeving, aquarellen en olieverfschilderijen tot brooddeegfiguren. De tentoonstelling is verder aangekleed met bloemstukken die vervaardigd zijn door buurtbewoners die aan de Bloemschikcursus hebben deelgenomen.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelOpgeven voor de wichteroptocht in Doospel
Volgend artikelPolitie neemt illegaal vuurwerk in beslag