Meerderheid ondernemers Heythuysen stemt voor oprichting BIZ

HEYTHUYSEN – Een meerderheid van de centrumondernemers uit Heythuysen zegt Ja! tegen de oprichting van een Bedrijven Investeringszone (BIZ). Dat blijkt uit de draagvlakmeting waarvan de uitslag op dinsdag 28 november door de gemeente bekend werd gemaakt. Er blijkt er voldoende steun aanwezig is voor de start van een de BIZ 1 januari 2018 voor een periode van 5 jaar.

Investeren in openbare ruimte
De BIZ is een ondernemers investeringsfonds dat staat voor een opwaardering van de openbare ruimte in brede zin waarbij vanuit het collectief wordt geïnvesteerd in de openbare ruimte. Bijvoorbeeld door middel van kerstdecoratie, bloemendecoratie of extra verwijdering van onkruid. Het is een fonds voor en door ondernemers. Ze bepalen zelf op welke wijze de middelen besteed worden, de gemeente verzorgt alleen de jaarlijkse heffing en inning. Vanuit meerdere gemeentes is al geruime tijd het belang aangetoond van structurele collectieve samenwerking. “Dit zal ook op Heythuysen van toepassing zijn. De BIZ voor je kern winkelgebied levert op de lange termijn voor iedereen voordelen op” aldus Rob Reijnders, voorzitter van de VZOH (Vereniging Zelfstandige Ondernemers Heythuysen).
Ook de gemeente Leudal is positief. Wethouder Piet Verlinden geeft aan “grote waardering te hebben voor de ondernemers in Heythuysen en de VZOH. Door in ruime meerderheid de oprichting van de BIZ te steunen, geven de ondernemers het signaal af door samenwerking het centrum van Heythuysen een boost te willen geven”.
De BIZ Heythuysen Centrum zal de inkomsten besteden aan de nadere versterking van de
aantrekkelijkheid en kwaliteit van het centrum voor bezoekers, inwoners, ondernemers en
investeerders.

Uitslag draagvlakmeting
De vereiste respons voor de oprichting van de BIZ was meer dan 50% en twee derde moest voor stemmen. Deze “ja stemmers” moesten meer WOZ-waarde vertegenwoordigen dan de tegenstemmers. Aan 3 de criteria werd voldaan:
80% van de stemgerechtigde ondernemers heeft zijn stem uitgebracht;
hiervan was 71% voor invoering van de BIZ;
de ja-stemmers vertegenwoordigen een WOZ-waarde van ruim 66%
“Een zeer bevredigende uitslag, samen met de reeds toegezegde bijdrages van de gemeente Leudal en de Rabobank kunnen we nu flinke stappen voorwaarts zetten op het gebied van sfeer, beleving en entertainment. Eindelijk kunnen we een meerjarenbegroting maken” aldus Frank Ceelen, penningmeester VZOH.

Wethouder Piet Verlinden bood aan het bestuur van Stichting BIZ Centrummanagement Leudal de (symbolische) waarde cheque aanbieden met de toegezegde bijdrage aan het BIZ fonds vanuit de gemeente Leudal.

Vorig artikelGolden Tulip Weert ‘Hotel of the Year 2017’
Volgend artikelGeslaagde theatervoorstelling samenwerkende serviceclubs