Eerste digitaal afgehandelde omgevingsvergunning in Nederweert

NEDERWEERT/OSPEL – Via Nederweert.nl – Hij werkt zelf in de informatietechnologie (IT) en was aangenaam verrast met een belletje uit het gemeentehuis, Wim van de Kruijs uit Ospel.

De vraag was of burgemeester Evers op bezoek kon komen. Met het afhandelen van zijn vergunningaanvraag was namelijk iets speciaals aan de hand. Het is de eerste omgevingsvergunning die geheel digitaal behandeld is en waar geen papier meer aan te pas komt.

Vanaf 1 november 2017 is het team Ruimte en Wonen ‘digitaal gegaan.’ Aanvragen om omgevingsvergunning en meldingen ingekomen vanaf die datum worden volledig digitaal behandeld. Geen papier meer. Dat is goed voor het milieu (20 bomen minder per jaar) en voor de portemonnee (circa € 10.000 minder uitgaven voor kopiëren).

Burgemeester Evers (o.a. Dienstverlening) is verheugd met het digitaliseren van het vergunningenproces. “Het is een uitbreiding van onze service richting inwoners en bedrijven.” Hij bedankt iedereen die hieraan zijn of haar steentje heeft bijgedragen.

Via Gemeente Nederweert Facebook

Vorig artikelGlazen dak voor Peelboerderij Groote Peel
Volgend artikelMichiel Geuns ook in seizoen trainer van RKSVO 2