Voor ‘HEEL OSPEL BAKT’ bakkerij Kessels BAK-stenen !

OSPEL/OSPELDIJK – Foto via John Linders- Bakkerij Kessels in Ospeldijk helpt het Comité Restauratie Kerktoren in de feestmaand december aan een unieke cake : ‘t Doospels BAK-steinke. Op het oog bijna niet te onderscheiden van een echte kerktoren baksteen …… in werkelijk een cake met overheerlijke ingrediënten, uit de ambachtelijke Ospelse bakkerij Kessels.

Bakker Peter Kessels was enthousiast om hieraan mee te werken. Het is ongeveer de laatste actie van het restauratiecomité. De actie “adoptie van bakstenen” voor het torenherstel is een groot succes gebleken. Door particulieren en bedrijven zijn al 1686 stenen geadopteerd voor een totaalbedrag van € 24.718,50. Voor de 1750 e adoptant is een waardebon van kapsalon Ans beschikbaar. Ten laste van de parochie blijft op dit moment nog een bedrag van € 20.357,-.

Met de verkoop van Doospelse BAK-steinkes hoopt het comité nog een laatste slag te slaan. Wanneer heel Ospel met de feestdagen deze speciale cake in huis haalt, geniet heel Ospel van een smakelijk gebak én steunen zo’n 1000 gezinnen de afronding van het restauratieproject. Dat zou lekker meetellen en U steunt nog eens extra de torenrestauratie.

De BAK-steinkes zijn verkrijgbaar tijdens de kerstmarkt op vrijdag 15 december bij het
Thomashuis te Ospeldijk en op zaterdag 16 december bij de Phicoop. De prijs is € 5,- vanwege het goede doel. Tevens zijn dan kerststukjes te koop, die door leerlingen van De Schrank heel ijverig voor de torenrestauratie zijn gemaakt.

Een echte baksteen adopteren blijft nog mogelijk door € 15,- of een veelvoud van dit bedrag, te storten op banknummer NL63 RABO 0319 4215 70 ten name van Samen sterk voor onze kerk.

jg

Bakker Peter Kessels overhandigt het eerste steinke aan Antoine Hekers, comitévoorzitter.
Verder v.l.n.r. : Sjef Geuns met kleindochter Fien, pastoor André Koumans en Carin Sieben-van den Boogaert.

Foto: John Linders

Lees ook:

Schoolkinderen Ospel komen in actie ! 

Leien voor kerststukjes ‘Same sterk vör oos kerk’

Vorig artikelOngeval op de Ringbaan-oost
Volgend artikel8 december 1795: Fransen op de markt