Hennepplantage in vrachtauto

BERINGE – De politie trof dinsdag een hennepplantage aan in een oplegger aan het Schuurkenspad. De verhuurder van de loods had eerder klachten ontvangen over waterlekkage vanuit de loods, waarna hij de huurster verzocht om samen met hem hiernaar te kijken.

De huurster, een 40 jarige vrouw uit Helmond, kwam samen met een onbekende man naar de loods en opende die. Ze wilde aanvankelijk niet dat de verhuurder de loods binnenging, maar die deed dat toch. Al snel bleek waarom. Een in de loods staande watertank liep over en veroorzaakte de wateroverlast.

In de loods stonden een vrachtauto met laadruimte en een aparte oplegger. In allebei werd een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. Toen de verhuurder zei dat hij de politie ging bellen wilde de huurster en haar begeleider er tussenuit gaan. De vrouw werd aangehouden door de huurder, waarbij zij letterlijk van zich afbeet. Ze beet de verhuurder in zijn hand in een poging om los te komen.

Zij kon ter plaatse worden gehouden tot de politie verscheen. De man kon ontkomen. Er is een Burgernetmelding uit gegaan om hem op te sporen. Dat heeft niet geleid tot diens aanhouding. De vrouw werd ingesloten in een cel aan het politiebureau voor nader onderzoek. De vrachtauto’s zijn in beslag genomen.

Vorig artikel6 december 2000: Drie visies
Volgend artikelWinkelstraat in Weert ontruimd vanwege gaslek