Eerste editie benefietevenement Food & Music Festival Weert

WEERT –  Op Zondag 10 december vindt in de Poort van Limburg in Weert de eerste editie van het Weerter Food & Music Festival plaats. Dit is een benefiet evenement waar door de deelnemers belangeloos wordt samengewerkt om geld in te zamelen voor een goed doel.

Het goede doel van het benefietevenement is het eiland Sint Maarten, dat onderdeel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden. Woensdag 6 september 2017 is een zwarte dag in de geschiedenis van Sint Maarten. Deze dag werd het eiland vol getroffen door orkaan Irma. Deze orkaan was er eentje van de hoogste categorie. De windsnelheden van deze categorie-5 orkaan liepen op tot boven de driehonderd kilometer per uur. Irma was daarmee de zwaarste orkaan die tot dan toe het Caribisch gebied getroffen had. De ravage op het eiland na de orkaan is enorm. Zelfs de beste huizen hebben schade opgelopen. Direct na de orkaan is er een actie geweest van het Rode Kruis, waarbij de prioriteit lag op het zorgen voor drinkwater, voedsel en onderdak. Veel mensen op Sint Maarten hebben helemaal niks meer. Voor die mensen zamelt Stichting Weert Helpt nieuwe goederen als matrassen, gordijnen, keukenspullen etc. in. Maar deze goederen moeten ook naar Sint Maarten vervoerd worden. Daar is een container voor nodig, en die kost geld. Dat geld wil men inzamelen tijdens het Weerter Food & Music Festival.

Artiesten & culinaire ondersteuning
Tal van artiesten zetten zich belangeloos in voor het evenement. Zo zal DJ Jos Horsmans de gehele dag zorgen voor een muzikale omlijsting en zijn er optredens van lokale bekendheden waaronder Mark & Wilhelmien, Patrick Hendrikx, Paris Rainbow & Friends, volkszangers Marcello, Math van Veldhoven en Franky Boy. Licht en geluid wordt verzorgd door evenementenbureau Giga Entertainment. Verder zorgen Weerter toppers Amusant restaurant & Lounge en Cafetaria de Beemd  voor de smakelijke ondersteuning serveert Bici Barista de lekkerste koffie en wordt en een perfect Brand biertje getapt mogelijk gemaakt door de Weerter Brandslag met bartoppers Guido Hermans en Karin Wulms (Stadscafé Du Commerce) Jack & Mariëlle Cardinaal (De Soos), Raymond & Nancy Houben (De Brouwer) en Rens Broods (De Stuiterbal) met vele vrijwilligers die meehelpen.

Stichting Weert Helpt
Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Weert Helpt, een nieuwe stichting die opgericht is door Marienel Engelen. “Ik ontmoet dagelijks mensen die zich inzetten voor verschillende goede doelen, die bezig zijn met spullen in te zamelen voor mensen die hulp nodig hebben, die zich graag vrijwillig in willen zetten bij lokale acties of die zelf hulp nodig hebben, vertelt Engelen, “alleen vaak weet men niet waar men terecht kan, en is de praktische kant van het opzetten van een goed doel, zoals het regelen van ruimte of het inzamelen van geld aan regels gebonden. Dat is niet altijd gemakkelijk.” Engelen werd voor het inzamelen van hulpgoederen en het opzetten van de stichting geïnspireerd door haar eigen dochter die zelf op Sint Maarten woont. “Het eerste wat een moeder wil is dat haar kind naar huis toe komt. Maar mijn dochter wilde dat niet. Mam zei ze, de mensen hier hebben niks meer, ik blijf, en ik ga ze helpen. Ik was daar zo trots op, ik moest ook iets doen. Mijn man Leo is momenteel zelf naar het eiland om te helpen aan de opbouw, en ik begon met het verzamelen van goederen.” Alleen, om de goederen in Sint Maarten te krijgen is een zeecontainer nodig, en die kost 3500€. Dat geld proberen we in te zamelen met het benefietevenement.

Naast het inzamelen van geld staat het eerste Weerter Food & Music festival in het teken van muziek en gezelligheid met een lekker hapje en drankje waar je met de voeten van de vloer kunt maar er is ook zitgelegenheid om rustig van de muziek te genieten. Een evenement voor jong en oud, met gratis entree. En mocht je al direct geld willen storten, dan kan dat op rekening nummer NL40INGB0008120916 t.n.v. Stichting Weert Helpt.

 

Vorig artikelWederom een winterse vrijmarkt in Weert
Volgend artikelAuto te water bij Kelpen