6 december 2000: Drie visies

Kerkplein Stramproy - GAW Beeldbank RO.15.656

In de Gemeentewijzer van 6 december 2000 staan drie tekeningen van visies op het Kerkplein in Stramproy. Drie bureaus hebben ontwerpen gemaakt wat met het plein te doen.

De bureaus moeten elk een totaalplan presenteren. Hieraan is een aantal voorwaarden verbonden. Daarin markeren de vier kanten van het plein, met de locatie van het voormalig gemeentehuis, de locatie van de school en de locaties van de bank en supermarkt de buitengrenzen van de visie.

De gemeente heeft de bureaus opgedragen bij het ontwikkelen van hun visies met een aantal zaken rekening te houden. Zo moet het plein beschikbaar zijn en blijven voor de weekmarkt, moet het een ontmoetings- en verblijfsruimte zijn en is het organiseren van festiviteiten ook heel belangrijk.

Daarnaast moet in de visie aangegeven zijn hoe het parkeren van voertuigen het beste een plek krijgt. De ontsluiting van het plein, met name via de Julianastraat, hoort ook tot de opdracht die in de visie duidelijk naar voren moet komen.

Tot slot is de gemeente van mening dat het totaalplan wel in fases gerealiseerd kan worden. De inwoners  en andere belangstellenden kunnen in gemeenschapshuis ‘De Zaal’ alle plannen en tekeningen bekijken. Iedereen kan dan zijn of haar mening kenbaar maken.

Het gemeentebestuur van Weert verwacht eind 2001 de plannen te hebben uitgewerkt. Aansluitend kan dan uitvoering worden gegeven aan het nieuwe hart van Stramproy.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelPolitie zoekt man omgeving Beringe
Volgend artikelHennepplantage in vrachtauto