Weerter VVD kiest voor een lijst met veel nieuwe namen

VVD Lijsttrekker Frans van Eersel

WEERT – “Een kwalitatief goede en sterke lijst”, aldus lijsttrekker Frans van Eersel, momenteel wethouder Economische Zaken en Ruimtelijke Ordening in het college van B&W. De leden van de Weerter VVD stelden op maandagavond 4 december de volgorde van de kieslijst vast. 

Nieuwe en bekende namen
Na de lijsttrekker volgen twee huidige gemeenteraadsleden Wendy van Eijk en Thomas van Gemert. Verder staan in de top 10 veel nieuwe namen. Bovendien is er gekozen voor een goede spreiding van kandidaten over de verschillende wijken in de stad en de verdere gemeente. De huidige steunfractieleden Marie-Thérèse van den Bergh en Joost Wiezer staan op respectievelijk 4 en 5. Op de plekken 6 en 7 staan Stramproyenaren Fer Kurvers en Mounir Marzouk. Op 8 staat Lars Lambers, op 9 Tom Schouten en Carla van de Wetering sluit de top 10 af.

Ook staan er enkele bekende namen op de lijst, zoals Louis Boonen, Patrick Tullemans en Joey Engelen. John Cardinaal steunt als lijstduwer de lijst van de liberalen. Van Eersel is heel trots op deze lijst: “Ik heb enorm veel zin om me in te zetten als lijsttrekker voor de Weerter VVD met dit geweldige team van zeer gekwalificeerde mensen. Het is een goede mix tussen oud en jong, ervaren en nieuwe mensen. We willen aan de slag, ons verkiezingsprogramma ligt klaar! Samen willen we ons de komende jaren inzetten om van Weert een nog fijnere stad te maken om in te wonen, werken en recreëren.”

Volledige lijst
1. Frans van Eersel (54), Heiligenbuurt 2. Wendy van Eijk (44), Vrakker-West 3. Thomas van Gemert (24), Groenewoud4. Marie-Thérèse van den Bergh (55), Rond de Kazerne 5. Joost Wiezer (52), Boshoven 6. Fer Kurvers (59), Stramproy 7. Mounir Marzouk (42), Stramproy 8. Lars Lambers (30), Hushoven 9. Tom Schouten (29), Boshoven 10. Carla van de Wetering (61), Groenewoud 11. Lennart Stultiens (37), Groenewoud/ Laarveld 12. Louis Boonen (67), Binnenstad 13. Theo Martens (65), Binnenstad 14. Iris de Jager (22), Molenakker 15. Annabel van Gerwen (22), Binnenstad 16. Bart Ploum (39), Vrakker-West 17. Patrick Tullemans (52), Graswinkel 18. Joey Engelen (26), Rotterdam 19. John Cardinaal (44), Laarveld