Rksvo D1 kampioen !

OSPEL – Op deze grijze mistige zaterdag fgelopen weekend speelde koploper RKSVO D1 tegen middenmoter Roggel D1. Waar er vooraf nog geen rekening mee werd gehouden, een eventueel vervroegd kampioenschap vandaag, was achteraf toch de waarheid.

RKSVO D1, koploper in de 1e klasse, tot nu toe alles gewonnen op 1x na tegen SVC 2000; daar speelden we 1-1 tegen. RKSVO D1 een compleet nieuw elftal ten opzichte van vorig seizoen, 6 spelers die zijn blijven staan aangevuld met 8 nieuwe spelers die vorig seizoen in RKSVO D2 speelden. Uitkomend in de zware 1e klasse, wist het team zich toch knap staande te houden. Met een goede mentaliteit en een hecht collectief, waar iedereen weet wat die wel en niet kan, werd de ene na de andere overwinning (soms met heel veel doorzettingsvermogen ) binnen gesleept. Bij concurrent SVC 2000 D1, werd op een doordeweekse avond 1-1 gespeeld en voor de rest alleen overwinningen binnen gehaald. Zodat RKSVO D1 vanaf speelronde 1 de koploper al is in deze competitie.

Vandaag speelden we tegen Roggel D1 (het team dat de meeste goals maakte in deze competitie). Een team dat heel graag en altijd wil opbouwen, ongeacht de omstandigheden waar ze in spelen. Er werd vandaag gekozen voor een 4-3-3 opstelling, waar RKSVO D1 normaal 4-4-2 speelt. Vooraf werd er in de bespreking duidelijk gesproken om Roggel D1 meteen onder druk te zetten en ze geen gelegenheid te geven om op te bouwen. Dit resulteerde binnen 1 minuut op de 1-0 van Sid, hij schoot randje 16-meter knap raak. Echter daarna volgde een 20 minuten waarop Roggel beter was, door goed voetbal/combinatie spel. Rob redde ons op de doellijn van de 1-1. Uit een uitbraak maakten we 8 minuten voor tijd de 2-0. Tuur wist alleen op de keeper af te gaan, ging hem voorbij en tikte de 2-0 binnen.

Onder de rust werd benadrukt dat er nog fanatieker vooruit druk gezet moest worden om Roggel niet terug te laten komen in de wedstrijd. Dit werd tot in perfectie uitgevoerd, Raf stiftte prachtig de 3-0 over de keeper. Enkele minuten later maakte Teun koelbloedig de 4-0. RKSVO D1 denderde door en maakte wederom via Raf de 5-0. Uiteindelijk werd het nog 6-0 door een penalty. Deze werd keurig versierd door “Roeland” Sjoerd. Aanvoerder Rob wist hier wel raad mee en maakte de 6-0.

Na afloop, werd er weinig rekening gehouden dat SVC 2000 punten zou verliezen bij Vesta D1. Echter na een telefoontje van Marga Coumans naar de kantine van Vesta, werd het langzaam maar zeker duidelijk dat hun wedstrijd in 3-3 was geëindigd. Dit betekende voor RKSVO D1 een kampioenschap!! Ongeacht wat er volgende week bij SC Leeuwen D1 gebeurt, RKSVO eindigt 1e. SC Leeuwen kan nog langszij komen, als zij van ons winnen en de inhaalwedstrijd tegen EMS D1. Echter ze kunnen ons in punten niet meer voorbij komen. Dit betekent een onverwacht vroeg feestje voor RKSVO D1. Volgende week, waar iedereen aanwezig is, wordt nog eens dik en dun over gedaan.

Sjors, Rob, Brenn, Sid, Rebin, Sjors, Sjoerd, Renzo, Stan, Teun, Tim, Tuur, Raf, Marvin & Leiders Stefan, Maurice & Rick.

Klasse voor dit behaalde kampioenschap!

RKSVO D1   www.rksvo.nl

Vorig artikelWafelverkoop in de kantine van RKSVO
Volgend artikelMerefeldia 5 wint interne periodetitel