Nederlaag Merefeldia 1 bij Helmondia

NEDERWEERT – Via Merefeldia- Merefeldia 1 is afgelopen zondagmiddag tegen haar eerste nederlaag aangelopen in een uitwedstrijd. Op bezoek bij Sportclub Helmondia kwamen de geelzwarten weliswaar op voorsprong, maar de thuisclub trok in de tweede helft alsnog aan het langste eind: 3-2.

Helmondia begon erg fel en probeerde snel druk te zetten om zo een doelpunt te maken. Merefeldia daarentegen had moeite zich hieronder uit te voetballen. Na een kwartier kwam ook Merefeldia beter in de wedstrijd en dat resulteerde al snel in een doelpunt. Ken Boonen verraste doelman Milan Lebens met een listig schot in de hoek. De fase die volgde breidden de Nederweertenaren hun overwicht verder uit. Het mag zichzelf kwalijk nemen dat het verzuimde de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. De onzorgvuldigheden in de afwerking werd Merefeldia snel fataal. De thuisclub kwam uit het niets op 1-1 door een mooi doelpunt van Jordi van den Boom. Met deze stand zochten beide teams ook de kleedkamers op.

Niet voor het eerst kwam de tegenpartij beter voor de dag na de pauze, echte kansen leverde dit niet op. De eerste waarschuwingen die volgden, werden door doelman Roy Looijen onschadelijk gemaakt. Uitstel van executie, want het defensief had Merefeldia haar zaakjes niet op orde. Kevin Verkoelen en Jordi van den Boom beslisten in een tijdsbestek van tien minuten de wedstrijd. Tussendoor zag Merefeldia ook nog Lars van Werde uitvallen met een hamstringblessure. Het alles-of-niets offensief leverde weliswaar nog de aansluitingstreffer op, maar de gelijkmaker kwam er niet. Uit een vrije trap van Rick Tullemans viel de 3-2, ware het niet dat keeper Lebens opzichtig blunderde.

De komende twee wedstrijden speelt Merefeldia tegen de nog ongeslagen lijstaanvoerders Mierlo Hout en Baarlo. Een mooie uitdaging voor het team van Richard van de kerkhof om aan deze status een einde te maken.