5 december 1926: Bliksembezoek

Intocht St. Nicolaas vanaf het station rond 1925-1930 - GAW Beeldbank A3347

Leden van de St. Vincentiusvereniging halen op 5 december 1926 de St. Nicolaas van het station af. Er is een rondgang door de stad gepland.

Tijdens deze rondgang wordt gecollecteerd ‘ten bate der St. Nicolaasuitdeeling aan arme kinderen’. De tocht wordt muzikaal ondersteund door maar liefst drie muziekgezelschappen.

Harmonie St. Antonius bij het spits af en staat gereed op het Stationsplein. Vanaf het plein gaat het via de Langstraat, Maasstraat, Maaspoort, Hieronymuswal (tegenwoordig Emmasingel) over de Oelemarkt, door de Schoolstraat naar de Korenmarkt.

Daar wacht dan Fanfare ‘St. Joseph’ de goedheiligman op en vervolgt de stoet zijn weg door de Hoogstraat, Hogesteenweg, Oelemarkt, Beekstraat en Molenstraat.

Ter hoogte van het café van Jac. van Lierop staat het derde en tevens laatste muzikale gezelschap, Harmonie St. Franciscus, St. Nicolaas op te wachten. Zij brengt hem via de Molenpoort, Kanaal, Stadsbrug, Bassin, Morregat, Kasteel aan de Biest en weer via de Hoogstraat, Markt en Langstraat terug naar het station. Daarmee eindigt het bliksembezoek van St. Nicolaas aan Weert.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelMannen aangehouden na poging inbraak
Volgend artikelMgr. Hub Schnackers gekozen tot administrator van het bisdom Roermond