Provincie Limburg opent deur voor veilige wieleromgeving in Park Leudal-Oost

LEUDAL – De afgelopen periode is er hard gewerkt om de (inmiddels ingetrokken provinciale) middelen voor de wieleromgeving in Haelen opnieuw te oormerken als budget voor een veilige wieleromgeving binnen Leudal (Park Leudal-Oost). Afgelopen vrijdag stond de behandeling van de provinciale sportbegroting op de agenda van Provinciale Staten-commissie. John van Haeff (voorzitter ’t Naers Peloton) en Huub aan den Boom (Wielerevenementen Leudal) waren daar bij. John van Haeff sprak, namens ’t Naers Peloton en Park Leudal-Oost de staten toe.

Gedeputeerde Ger Koopmans was enthousiast over de inspraaknotitie. Hij deed de concrete toezegging dat hij voor 21 maart 2018 (op uitnodiging van de gemeente Leudal) in gesprek gaat om naar de planvorming van Leudal-Oost met wielerbaan te kijken. Bij geschiktheid van het plan heeft hij toegezegd om de gelden voor de wielerbaan opnieuw ter beschikking te stellen in het begrotingsjaar 2019. Concreet betekent dat voor de planvorming van Park Leudal-Oost in feite geen vertraging. Voordat de schop in het veld kan gaan, is het toch eind 2018.

’t Naers Peloton deed al eerder via Facebook een oproep aan commissieleden van de gemeente Leudal: “Neem uw zorgplicht serieus en creëer samen met Park Leudal-Oost een veilige wieleromgeving voor het mountainbiken en het wielrennen, ook in Midden-Limburg.

De volledige spreektekst in de Statencommissie is te vinden op de website van Park Leudal-Oost:http://www.parkleudaloost.nl/index.php?pagina=nieuws&item=94

Vorig artikelRecreanten Fortutas Heren 3 in nieuw tenue
Volgend artikelAanvalsplan armoede, iedereen kan meedoen in Nederweert