Glasvezel in buitengebied Midden-Limburg dichterbij

MIDDEN_LIMBURG – Als er voldoende aanmeldingen zijn, zullen eind 2018 de eerste glasvezelaansluitingen in het buitengebied van de regio Midden-Limburg worden gerealiseerd. Dat werd maandag duidelijk tijdens een informatiebijeenkomst in Heythuysen.

Bij voldoende aanmeldingen eind 2018 de eerste glasvezelaansluitingen

Het buitengebied van Weert, Nederweert, Leudal, Peel en Maas en Maasgouw kan alleen een glasvezelnetwerk krijgen, wanneer er voldoende animo voor is. Als 50 procent van de circa 8.300 adressen in het gebied mee wil doen, zal CIF het netwerk aanleggen.

De informatiebijeenkomst in Heythuysen werd zeer goed bezocht. De zaal, die plek biedt aan zeshonderd bezoekers, zat tot de nok toe vol.

De LLTB heeft zich de afgelopen tijd hardgemaakt voor aanleg van snel internet in het buitengebied. ‘Het resultaat is dat er nu een plan ligt en daarmee ben ik erg verheugd’, zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen. ‘Maar het kan alleen doorgaan, als er voldoende aanmeldingen zijn. Dit is voor de bewoners van het gebied dan ook een uitgelezen kans zich aan te melden om zo toegang te krijgen tot snel internet. Het lukt alleen met inzet van en samenwerking door inwoners en bedrijven. De onlangs opgerichte Regio Midden van de LLTB, onder de bezielende leiding van Giel van Herten, zal binnenkort met CIF weer een informatieavond organiseren.’

Ambassadeurs kunnen zich melden via [email protected]

Lees ook:

Komt er dan toch glasvezel in buitengebied?

Verslag informatiebijeenkomst ‘aanleg glasvezel buitengebied’

 

Vorig artikelNog kaarten beschikbaar bonte avonden Vlikkestaekers
Volgend artikelWedstrijdverslagen MEOS Handbal