Gezamenlijk theaterbezoek van serviceclubs en statushouders

A room with a view | THC-®Maarten van Haaff

WEERT – Op donderdag 7 december brengt Theatre Hotel Courage op donderdag 7 december de voorstelling ‘A room with a view’; een ode aan de overlevingsdrift van de mens. Deze muzikale theatervoorstelling is speciaal gericht op de statushouders die in Weert een nieuw bestaan opbouwen. Zij komen samen met leden van de Samenwerkende Serviceclubs Weert de voorstelling bezoeken.

A room with a view
De makers van deze voorstelling trokken de wereld over en trainden lokale acteurs met tragikomische maskers die universele karakters uitbeelden. Zo kwamen ze in oorlogsgebieden, townships en grote steden. In Ghana, Iran, Palestina, India en Amerika verzamelde de groep waargebeurde verhalen van spelers via de vraag: ‘Als de wereld een hotel zou zijn, wat is dan jouw positie in dit hotel en welk masker zou je zijn?’
Het resultaat is een internationale cast van 9 acteurs en 3 muzikanten die door mime, slapstick, livemuziek, improvisatie en poëzie, tragikomische verhalen vertellen met de nodige zelfspot.

Gezamenlijk theaterbezoek van serviceclubleden en statushouders
Voor deze voorstelling zijn leden van de Samenwerkende Serviceclubs van Weert benaderd om kaarten te kopen. Elke verkochte kaart geeft automatisch een statushouder toegang tot de voorstelling. Zowel vanuit de samenwerkende serviceclubs als vanuit de statushouders zijn veel aanmeldingen binnengekomen. Onder begeleiding van (taal)coaches van Punt Welzijn bezoeken de serviceclubleden en statushouders gezamenlijk dit bijzondere theaterstuk.

Overige belangstellenden voor deze voorstelling kunnen kaarten kopen via de Theaterkassa of website van het Munttheater.

Vorig artikelHeren 1 HV Weert gaat als 4e de winterstop in
Volgend artikelOecumenische kerstsamenzangdienst Bethelkerk