Weerter Kwâkboks bier blijkt succes

Tweede brouwsel kwakboks zit in de brouwketel

WEERT – Vanmiddag werd bij ‘Malherbe, Houben en Kuijpers Notarissen’ de akte ondertekend voor de oprichting van de ‘Coöperatie Puet en Bier buijsen 1747 U.A.’

De coöperatie ontwikkelt, produceert en vermarkt bier en eventueel andere (alcoholische) dranken. De coöperatie brengt het bier Kwakboks op de markt, een ongefilterd, natuurlijk Weerter bier. Dit bier heeft een zachte, volle smaak en een licht frisse afdronk.

Kwâkboks
Kwâkboks wordt ambachtelijk gebrouwen met natuurlijke ingrediënten en wordt niet gefilterd. Kwâkboks is een bijzonder mild bier met een licht frisse afdronk. De achtergebleven gist maakt dit bier van nature troebel. Kwâkboks is een woord uit het Weerter dialect voor iemand die onzin vertelt, een kletskous. Het beeldmerk is een detail van de Rogstaekersspotprent, ontworpen door Salomon Savery (1593-1683). Het fallussymbool bij uitstek is natuurlijk het kanon. De manier waarop de schutter zijn apparaat heeft bestegen geeft te denken. De uil (lokvogel) staat symbool voor bedrog en verleiding. Maar zowel in die tijd als ook in de onze heeft vogelen een schunnige bijbetekenis.

Richard Munten en Frank Verbruggen, Kwakboks voorzitter

Vanmiddag werd ook de eerste levering gedaan aan Richard Munten eigenaar van Hostellerie Munten in Weert. Richard ‘een heerlijk fris biertje wat je ook goed kan drinken bij een voor- of visgerecht’. 

Vorig artikelWonderkind wint Oranje Handelsmissiefonds
Volgend artikelWie is deze gereedschappen kwijt deel 2