Schoolkinderen Ospel komen in actie ! 

OSPEL – Same sterk vör oos kerk– De kinderen gaan voor de restauratie van de kerktoren originele kerststukjes maken en gebruiken daarbij leien van de kerktoren, die vervangen moesten worden. Onder leiding van leerkrachten en vrijwilligers gaan zij in de blokhut van Jong Nederland aan de slag om met oase, kaarsen, groen en versierselen kerststukjes te maken. Leerlingen uit alle groepen mogen meewerken.

Kinderen gaan voor de restauratie van de kerktoren originele kerststukjes maken

Dat schoolkinderen gebruik maken van leien is niet nieuw. Een eeuw geleden werd op school door de meester met krijt op het schoolbord geschreven en de leerlingen gebruikten een griffel en een lei om te leren schrijven en rekenen !

De kerststukjes worden vervolgens te koop aangeboden tijdens de kerstmarkt op vrijdag 15 december bij het Thomashuis te Ospeldijk en bij de Phicoop op zaterdag 16 december. Op zondag 10 december kunnen de kerststukjes van de schoolkinderen ook besteld tijdens de kerstmarkt van de Zonnebloem. Deze worden dan na 15 december thuis afgeleverd.

Een baksteen adopteren blijft mogelijk door € 15,- of een veelvoud van dit bedrag, te storten op banknummer NL63 RABO 0319 4215 70 ten name van Samen sterk voor onze kerk. U ontvangt als aandenken van uw medewerking een fraai certificaat#samesterkvörooskerk #doospel

Lees ook:

Schoolkinderen Ospel komen in actie ! 

Vorig artikelDansmiddag in Ospel
Volgend artikelVóór Kerstmis geheel gerestaureerde kerktoren in Ospel