Inschrijvingen Rundje um ut Hundje 2018 geopend

HORST – De inschrijvingen voor de 4de editie van het Rundje um ut Hundje zijn op vrijdag 1 december geopend. Na het succes van de eerdere editie wordt hét hardloopevenement van de gemeente Horst aan de Maas op zaterdag 28 april 2018 weer georganiseerd.

Voor de eerste 400 inschrijvers ligt het prachtige RuuH lopersshirt klaar. Wacht dus niet te lang en doe mee! Dit jaar staan de afstanden van 350, 500 meter, 1250 meter en 2,5 km voor de jeugd en 5 en 10 km voor de volwassenen op het programma van het ‘rundje’.

De loop vormt in 2018, net als de afgelopen drie edities, de afsluiting van de Sport aan de Maas sportweek. Dat heeft de organisatie van Rundje um ut Hundje in overleg met de gemeente Horst aan de Maas, het centrummanagement Horst en de Horster horeca besloten. De derde editie van de avondloop vond afgelopen jaar op zaterdag 29 april plaats en was een daverend succes, mede vanwege het laagdrempelig en lokaal karakter. Ruim 1.000 deelnemers liepen in uiteenlopende categorieën mee.

Ook dit jaar is er in de voorbereiding extra aandacht voor de jeugd. In maart worden er weer een aantal hardloopclinics georganiseerd. Op deze manier wil de organisatie de jeugd motiveren om meer te bewegen en ze voor te bereiden aan deelname aan het Rundje. Houd de website www.rundjeumuthundje.nl en social media kanalen in de gaten voor actuele informatie over de inschrijving voor jeugdclinics.

Vorig artikelVóór Kerstmis geheel gerestaureerde kerktoren in Ospel
Volgend artikelWonderkind wint Oranje Handelsmissiefonds