Vroege vogelwandeling Wintergasten in De Groote peel

OSPELDIJK – Op zondag 10 december houdt Staatsbosbeheer een vroege vogelwandeling met als thema ‘wintergasten’ in het Nationaal Park de Groote Peel. In de winter is de Peel de favoriete overwinteringsplek voor diverse vogelsoorten waaronder ontelbare ganzen.

Tijdens deze vroege vogelwandeling maak je kennis met deze luidruchtige wintergasten. De excursie van 3 kilometer start om 9.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk.

De meeste ganzen overnachten op het Elfde, de grote waterplas midden in de Peel. Vroeg in de ochtend vertrekken ze in groepen en in verschillende richtingen, om vervolgens neer te strijken op de landbouwgronden rondom het gebied. Dit uitvliegen is een spectaculair schouwspel. Alleen al het geluid van vertrekkende ganzen is overweldigend. Een natuurervaring om nooit te vergeten!

De route die gelopen wordt gaat deels over onverharde peelbanen die in de winter nogal modderig kunnen zijn. Zorg dus voor stevige, waterdichte schoenen. Een verrekijker is natuurlijk ook aan te raden!

Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind. Reserveren kan online: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvogels

Vorig artikel† Overlijdensbericht Diny Kessels – van de Voort
Volgend artikelVerenigingen krijgen subsidie voor het Van Horne jaar