Relics crash onderweg naar nabestaanden piloot

OSPEL – Huilend kijkt de broer (94) van piloot Edward Howell naar resten van de Lancaster bommenwerper die in de Tweede Wereldoorlog crashte aan de Frenkenbaan in Ospel, aan de rand van natuurreservaat de Groote Peel. Het vliegtuig werd door een duitse nachtjager aangeschoten met desastreuse gevolgen.

Stichting Luchtoorlog 1939-1945 heeft de laatste jaren meerdere delen van deze bommenwerper geborgen. Veel van deze stille getuigen uit oorlogstijd zijn al eerder na reiniging teruggegaan naar Nieuw-Zeeland naar de nabestaanden van Edward Howell van het 75ste (nz) squadron. Een van de nabestaanden, Dion Webb, (zelf een piloot op een Boeing 737) heeft vandaag opnieuw overblijfselen opgehaald in Nederweert om deze over te dragen aan de familie. De piloot Edward Howell van Lancaster PA967 alsmede de rest van de bemanning hebben de toenmalige crash niet overleefd.

 

Vorig artikelWedstrijdballon haalt Zwitserland
Volgend artikel30 november 1944: Generaal Dwight. D. Eisenhower op bezoek