Ook in 2018 een Wieërter Kwis!

Wieerterkwis Commissie 2018 Leonoor, Mariziana, Chantal, Renske en Mayke

WEERT – Er komt een nieuwe editie van de Wieërter Kwis. De ´dorpskwis´ zette in maart dit jaar heel Weert op zijn kop en als het aan de organisatie ligt, gaat dat in 2018 weer gebeuren. `Iedereen was afgelopen keer zo enorm enthousiast en fanatiek, dat willen we nog wel eens een keer meemaken,´ laat Renske Janssens- voorzitter van de Wieërter Kwis Commissie – weten.

In 2018 zal de kwis plaatsvinden op 17 maart. Inschrijven kan vanaf 1 december 9:00 uur. Renske Janssens: ‘Dit jaar hebben we wel een maximum aan het aantal deelnemende teams gesteld, namelijk 100. Wil je dus zeker zijn van een plaats, wacht dan niet te lang met inschrijven.’

De kans is klein, maar voor diegenen die afgelopen keer niets van de Wieërter Kwis hebben meegekregen, volgt hier nog een korte uitleg: De opzet is eenvoudig en vooral heel erg leuk: op 17 maart, 18:00 uur kunnen de deelnemende teams een vragenlijst ophalen bij Keenterhart. De antwoorden moeten hier klokslag 23:00 uur weer worden ingeleverd. Op de vragenlijst staan kennis, doe- en denkvragen. Vele daarvan hebben een lokaal karakter. Wie denkt dat het beantwoorden ervan makkelijk is, vergist zich. De vragen laten zich namelijk niet makkelijk googlen. Alle hulplijnen mogen daarom ingezet worden. Teams die meedoen aan de Wieërter Kwis bestaan uit vrienden, familie of een afvaardiging van een vereniging of bedrijf. Door deel te nemen aan de Wieërter Kwis maken zij kans op een geldbedrag voor een zelfgekozen lokaal doel. Ieder team kiest zijn eigen thuishonk, bij iemand thuis bijvoorbeeld of in de sportkantine, van waaruit het team de vragen gaat beantwoorden.

Opbrengsten
De Wieërter Kwis wordt georganiseerd door Ladies’ Circle Weert.  De ladies gaan de komende tijd hard aan de slag met het werven van sponsoren. Waar de uiteindelijke opbrengst naar toe gaat, bepalen de uiteindelijke winnaars van de Wieërter Kwis dus en dat kan van alles zijn: van het opknappen van het buurthuis of materialen voor de sportvereniging tot een activiteit voor ouderen of een beweegproject voor de Weerter jeugd. De prijsuitreiking van de kwis vindt plaats op zondagmiddag 25 maart in zaal Dennenoord .

Deelname
Wil je meedoen, dan kun je je vanaf 1 december 9:00 uur inschrijven via de site www.wieerterkwis.nl. Hier vind je ook meer informatie over de voorwaarden. Het inschrijfgeld bedraagt 35 euro per team. De uiterlijke inschrijfdatum is 9 maart 2018. De Wieërter Kwis heeft ook een speciale Facebookpagina in het leven geroepen om alle geïnteresseerden op de hoogte te houden.

Vorig artikel27 november 1911: Zwarte jas en witte stropdas
Volgend artikel‘Nederweert helpt Afrika op de been’