Informatieavond glasvezel buitengebied druk bezocht

REGIO – Op maandagavond 27 november 2017 werd er van 19.00 uur tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden voor inwoners en bedrijven in het buitengebied van Leudal, Maasgouw, Nederweert, Peel en Maas en Weert over de mogelijkheden voor glasvezel in het buitengebied.

Naar schatting waren er ruim 800 geïnteresseerden verdeeld over 2 zalen aanwezig in de Bombardon. In de hoofdzaal werd een presentatie gehouden en in een tweede zaal konden de overige aanwezigen via een scherm de uitleg volgen.

De organisatie lag in handen van de Provincie Limburg. Op deze avond ontvingen de aanwezigen uitgebreid informatie over de stappen die tot nu toe zijn gemaakt in het proces om te komen tot snelle Internetverbindingen in het buitengebied. Ook werd  vooruitgekeken naar de acties die de komende maanden volgen om uiteindelijk snelle internetverbindingen aan te kunnen leggen. Er konden natuurlijk vragen gesteld worden, waar gretig gebruik van werd gemaakt.

Sprekers waren onder meer vertegenwoordigers van het CIF (Communicatie Infrastructuur Fonds), de wethouders van de 5 gemeenten, gedeputeerde Hans Teunissen (D66) en van het MKB.

Lees ook:

Komt er dan toch glasvezel in buitengebied?

Komt er dan toch glasvezel in buitengebied?

Vorig artikelNaam Het Bruine Paard verdwijnt uit het straatbeeld
Volgend artikelBinnenkort ondertekening realisatieovereenkomst voor centrumplan