Winterconcert Clarinet Choir Weert met Zanggroep Kazoo

WEERT – Op zaterdag 9 december 2017 vindt om 19.30 uur een bijzonder concert plaats in de concertzaal van RICK Weert, aan de Beekstraat 27. Clarinet Choir Weert (CCW) en Zanggroep Kazoo uit Heythuysen geven dan een gezamenlijk winterconcert om alvast in stemming voor de feestdagen te komen.

Beide groepen zullen zowel gezamenlijk als ieder afzonderlijk stukken uitvoeren die passen bij de tijd van het jaar. Zo worden onder andere gezamenlijk het swingende nummer I Wish van Stevie Wonder en een medley van Adiemus van Karl Jenkins ten gehore gebracht. De entree bedraagt € 5,00, inclusief een kop koffie of thee met een plak cake. Kaarten zijn verkrijgbaar voor aanvang van het concert bij RICK Weert. Inloop is vanaf 19.00 uur.

Wie denkt dat zingen in een koor duf en oubollig is, heeft vast en zeker nog nooit Zanggroep Kazoo uit Heythuysen gehoord. Deze groep vrouwen in de leeftijd van 20 tot 60 jaar zingt in het leukste koor van Limburg en staat al 18 jaar onder leiding van dirigent Pieter Steenvoorden. Kazoo is altijd in voor iets bijzonders en heeft al vele projecten op haar naam staan, zoals maar liefst zeven keer een “Top 2000 S(w)ingParty”, een meezing en swingconcert gebaseerd op de populaire Top 2000 van Radio 2. In 2016 vierde de zanggroep haar 20-jarig jubileum met het indrukwekkende concert “Sound of Silence” op de binnenplaats van kasteel Aldenghoor in Haelen.

Clarinet Choir Weert is opgericht door klarinet- en saxofoondocent John van Peij, die nog altijd de dirigent is. Dit klarinetensemble van RICK Weert bestaat uit zo’n 20 klarinettisten en 2 slagwerkers; de leden komen zowel uit Limburg als Noord-Brabant. Het CCW speelt klassieke, jazzy, funky en poparrangementen -die specifiek voor klarinet geschreven zijn- en verzorgt meerdere keren per jaar optredens in binnen- en soms ook buitenland. 2016 was ook voor Clarinet Choir Weert een jubileumjaar: het 30-jarig bestaan werd gevierd met een gedenkwaardig jubileumconcert bij RICK Weert. Onder leiding van gastdirigent en componist Peter Kleine Schaars, chef-dirigent van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, werd een aantal van zijn eigen werken uitgevoerd door leden en oud-leden van het CCW.

Verdere informatie: www.clarinetchoirweert.nl en www.zanggroepkazoo.nl

Vorig artikelBrand aan de Serviliusstraat
Volgend artikel25 november 2012: Filantroop Egbert Raatjes