25 november 2012: Filantroop Egbert Raatjes

Egbert Raatjes foto afdeling Communicatie gemeente Weert

Vanwege zijn vele verdiensten voor de gemeenschap van Weert ontvangt Egbert Raatjes op 25 november 2012 de ’Erepenning van verdiensten van de stad Weert’. Hij mag zich daardoor ereburger van Weert noemen. Raatjes is jarenlang directeur van het bedrijf Nering-Bögel geweest.

Hij heeft in de loop van de tijd een warme belangstelling gekregen voor de nodige cultuurhistorische verenigingen en evenementen in Weert. Zo kleedt hij het ‘Gilde van Weerter Stadschutte St. Catharina 1480’ in passende kostuums die alom bewondering oogsten.

Financieel ondersteunt hij onder meer de Stichting Fakkelestafette Weert-Brussel-Weert, de stadsvastelaovundjvereiniging De Rogstaekers, Fanfare van St. Jan in Tungelroy en Harmonie van het Heilig Hart in Altweerterheide. Egbert Raatjes is samen met zijn vrouw betrokken bij de stichting die de activiteiten rond de heropening in 1997 van het Muntcomplex organiseert.

Hij schenkt het dekenaat St.-Martinus vier enorme klokken, die een mooie aanwinst zijn voor het carillon in de St. Martinustoren. Raatjes is verder sponsor van het ‘rijdend carillon’.

Daarvoor ontvangt de gulle gever uit handen van deken Wim van der Valk op 2 november 1997 de versierselen die behoren bij de pauselijk onderscheiding ’Ridder in de Orde van St. Gregorius de Grote’. Egbert S. Raatjes overlijdt op 9 augustus 2014 op 89-jarige leeftijd.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelWinterconcert Clarinet Choir Weert met Zanggroep Kazoo
Volgend artikelNieuws uit de bestuurskamer Merefeldia