Nederland blijft populair als vakantieland: aantal gasten stijgt met 5,5 procent

REGIO – Goed nieuws voor de regio: Nederland blijft populair als vakantieland. Het aantal buitenlandse gasten in Nederlandse logiesaccommodaties groeide met 5,5 procent tot ruim 15,8 miljoen. Daarmee doet Nederland het beter dan gemiddeld in West-Europa.

Ook in 2014 en 2015 groeide het inkomend toerisme in Nederland harder dan in de EU-28 en de wereld.

Nederland populair
De groei was in 2016 vooral te danken aan gasten uit de ons omringende landen Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. Van alle buitenlandse gasten die Nederland in 2016 bezochten, kwam 76 procent uit Europa. Van buiten Europa trok Nederland vooral meer toeristen uit Noord-, Midden- en Zuid-Amerika (9,2 procent). Uit Azië kwamen in 2016 minder toeristen naar Nederland (2,4 procent).

Toerisme
Sinds de economische crisis in 2008 is het wereldwijde internationale toerisme ieder jaar met gemiddeld 4,8 procent gegroeid. Ook Nederland kreeg sinds 2010 steeds meer buitenlandse toeristen over de vloer. Dat blijkt uit cijfers van de World Tourism Organization (UNWTO) en het CBS, die in het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2017 zijn samengebracht.

Vorig artikelClubkampioenschappen VC Rijlust
Volgend artikelDigitalLab op Sint Ursula, locatie Horn