350 Limburgse bestuurders bijeen in Leudal

ITTERVOORT – Waar vinden de woorden over het ‘bronsgroen eikenhout’ uit het Limburgs volkslied hun oorsprong? Welke Ittervoorts bedrijf ‘blaast’ haar partijtje stevig mee op het wereldpodium? Hoe verwezenlijkt Geelen Counterflow haar duurzaamheidsambities? En hoe is het om als bestuurder nu eens leiding te geven aan een heus orkest? Het antwoord op deze vragen hoorden de Limburgse bestuurders op de Limburgse Bestuurdersdag.

Woensdag 22 november was Leudal gastgemeente voor de Limburgse Bestuurdersdag. Ruim 350 bestuurders van gemeenten, provincie en waterschappen bezochten dit jaar het jubilerende Leudal, dat haar 10-jarig bestaan viert. Op het programma stond onder andere de jaarvergadering van de Vereniging van Limburgse Gemeenten. Maar de burgemeesters en andere bestuurders grepen deze dag ook aan om met elkaar te netwerken.

Bestuurders uit de gehele provincie maakten tijdens hun bezoek bovendien kennis met een breed palet aan parels van de kleurrijke gemeente Leudal. Het thema van de dag was ‘Kunst en cultuur als bruggenbouwer in de samenleving’. Twee belangrijke karakteristieken van ons Leudal.

Programma
Op het programma stond in de ochtend de jaarvergadering van de Vereniging van Limburgse Gemeenten. Daarbij kregen de bestuurders o.a. een lezing van Eric Koenen. Hij daagde de aanwezigen met behulp van kunst uit tot reflectie op de huidige wijze van besturen.

Excursies
Alle Bestuurders lieten zich vervolgens ‘s middag onderdompelen in de veelzijdigheid van kleurrijk Leudal met excursies naar parels op het gebied van kunst, cultuur en innovatie in de diverse kernen van Leudal. Zo bezochten zij o.a:

Galerie Bont en Blauw in Heythuysen: Een excursie door een grote, groene beeldentuin die naadloos overloopt in de landelijke, groene omgeving.

Geelen Counterflow in Haelen: Rondleiding bij, gespecialiseerd in tegenstroomdrogers en -koelers voor de voedingsmiddelenindustrie.

Muziekcentrale Adams in Ittervoort: Bij muziekcentrale Adams gaan bestuurders ervaren hoe het is om leiding te geven aan een heus orkest. Naar het gelijknamige TV-programma Meastro!

Het volledige (excursie)programma is terug te lezen op: www.lbd2017.nl

Het college staat klaar om alle gasten te ontvangen.

Burgemeester Verhoeven verwelkomt de bestuurders.

Eric Koenen aan het woord!

Philharmonie orkest verzorgt het muzikaal intermezzo

Lunch in het magazijn van Adams.Lunch in het magazijn van Adams.

Workshop Maestro: Burgemeester Donders van Roermond als dirigent.

Vorig artikelWoninginbrekers aangehouden in Maasniel
Volgend artikelMonster Mike Welch & Mike Ledbetter op Moulin Blues 2018