Sinterklaas is een held in Limburgse AZC’s!

WEERT | ECHT – Het WOLKENTHEATER speelt maandag 27 november om 12:00 uur in AZC Echt en om 15:30 in AZC Weert de nieuwe voorstelling SINTERFEEST 2017. Vluchtelingenkinderen in de Nederlandse AZC’s weten alles over Sint: van school of van het Sinterklaasjournaal. Het is een hoogtepunt in hun alledaagse bestaan wanneer het WOLKENTHEATER met de Sint langs komt. Oer-Hollandse gezelligheid als doeltreffend middel voor integratie.

Doelstelling
Adrijan Siniša Rakić, directeur van het WOLKENTHEATER: ‘Het is hartverscheurend wanneer een kind niet meer kan glimlachen. Kinderen die na traumatische gebeurtenissen in zeer sobere omstandigheden verblijven helpen we met het herontdekken van de mooie en bruisende kant van het leven. Met onze activiteiten kunnen de kinderen met elkaar plezier maken en zich creatief uiten, kortom: zorgeloos kind zijn’.

Hoe Piet eruitziet?
Om alle aanwezigen die Nederlands nog niet machtig zijn van de gelegenheid te laten genieten zijn onze voorstellingen bijna zonder woorden! Dat maakt optreden van het WOLKENTHEATER uniek! Bovendien kunnen de kinderen tijdens de voorstelling zelf bepalen hoe de Pieten er uit gaat zien. Actueler en democratischer kan het eigenlijk niet!

Terugblik
Al meer dan twintig jaar speelt de stichting WOLKENTHEATER met passie, betrokkenheid en overtuiging theatervoorstellingen voor vluchtelingenkinderen. Oorspronkelijk is de stichting opgericht door een aantal naar Nederland gevluchte kunstenaars uit voormalig Joegoslavië. Tegenwoordig bestaat het gezelschap uit een bonte verzameling theaterdocenten, clowns, musici en poppenspelers en andere gedreven mensen uit de kunstwereld.

Samenwerking
SINTERFEEST 2017 wordt bedacht en uitgevoerd door Arno Huibers Theaterproducties i.s.m. Paul van der Heijden, Sabine Krol en Jochem Bosselaar.  Arno Huibers: “Dit wordt het derde jaar van samenwerking met het Wolkentheater. Ieder jaar opnieuw zoeken we naar een nieuwe humorvolle en creatieve invulling van het Sinterklaasfeest zodat kinderen en hun ouders die eventueel langer in de centra verblijven toch weer een hele nieuwe voorstelling zien. Als clowns zijn we ieder jaar een herkenbare ‘rode draad’ zodat het voor jong en oud een feest wordt met veel subtiele humor en plezier. En geen kind zit voor eigen plezier in een AZC, dus gunnen we hen even die glimlach tot schaterlach.”

Vorig artikelThema Philips van Horne Galabal 2018 ‘Oscar Awards’
Volgend artikelVersleten heup of knie, ben ik aan een prothese toe?