Overtuigende zege Merefeldia bij HBSV

NEDERWEERT – Via merefeldia.nl- Niet eerder lukte het Merefeldia 1 om een overwinning te boeken op bezoek bij HBSV/Venlo. Vandaag kwam aan deze negatieve statistiek een einde. Dankzij twee doelpunten van Jay Stals behaalden de Nederweertenaren een even goede als verdiende 2-0 zege. En ‘de nul’ bovendien.

HBSV begon sterker aan de wedstrijd en in de openingsfase waren de buitenspelers erg dreigend. Na tien minuten kwam Merefeldia beter in haar spel en het bepaalde het tempo van de wedstrijd. Met goed veldspel werd HBSV aardig teruggedrongen op eigen helft. Bij nota bene een uitbraak door het midden liet Jay Stals met een geweldige schot de Merefeldianen voor het eerst juichen. Doelman Jules Peeters had geen antwoord op Stals’ uithaal.

In de tweede helft ging Merefeldia door met goed voetbal en de gastheren waren niet bij machte om daar iets tegenover te stellen. Vaak gaat het na de thee mis bij Merefeldia, maar vandaag was dat anders. Als een hecht collectief streden de geelzwarten voor elke meter. Na driekwart wedstrijd werd de inzet andermaal beloond. Na een goede actie van Huub Vonken bood hij Jay Stals een niet te missen kans: 0-2. In de laatste fase van de wedstrijd probeerde HBSV met lange ballen nog voor gevaar te stichten, maar vrije trappen verdwenen over het doel of doelman Roy Looijen bood redding.

Merefeldia kan terugkijken op een goede wedstrijd, waar het als collectief speelde en het veldspel bij vlagen om te smullen was. Volgende week komt Maarheeze op bezoek in Nederweert. Aan Merefeldia de taak om zich te revancheren op de vorige drie thuisnederlagen.

Tekst en foto via merefeldia.nl

Vorig artikelHockey: HV Weert verliest met 6-2 van Tilburg
Volgend artikelWie heeft deze aanrijding gezien?