Succesvolle netwerkbijeenkomst Huisartsen, Vincent van Gogh en MET GGZ

WEERT – Als vervolg op de succesvolle wijksafari, waarbij huisartsen een drietal organisaties in de wijken van Weert bezochten, werd nu de samenwerking met het GGZ werkveld gezocht.

Door de vele veranderingen in de GGZ  was er behoefte ontstaan aan een nieuw overzicht van  het werkveld:  sluiting van de kliniek, gewijzigde crisisdienst, meer patiënten terug onder begeleiding van de huisarts, nieuwe spelers in het veld, enz.

Wijkgericht Werken
In het kader van Wijkgericht Werken werd daarom op 9 november een netwerkbijeenkomst georganiseerd met als titel: “GGZ Black Box Weert zet de deuren open”. Huisartsen en praktijkondersteuners GGZ uit Weert, Nederweert en Stramproy konden kennis nemen van het hulpverleningsaanbod van Vincent van Gogh en MET GGZ.

Doel van de avond was het gespecialiseerde GGZ aanbod in Weert helder te krijgen voor huisartsen  en netwerken met de zorgverleners uit de 2 instellingen. In het stadhuis ging  men met elkaar in gesprek over 9 GGZ onderwerpen waaronder de verslavingszorg, crisisdienst, preventie, gezinspoli en bemoeizorg.

Geslaagde avond
Er kon teruggekeken worden op een geslaagde avond, waarbij veel nieuwe informatie werd uitgewisseld,  kennis werd gemaakt met nieuwe zorgverleners en contactgegevens werden uitgewisseld. Dit alles zal bijdragen aan een goede samenwerking.

Vorig artikelSlachtoffer van schennispleging? Doe aangifte!
Volgend artikelSpeciaalbieravond bij Merefeldia