Interculturele wereldburgerstage tussen leerlingen Weert en India

WEERT – Afgelopen vrijdag vond er in het College Weert de première plaats van de aftermovie van een interculturele wereldburgerstage die afgelopen zomer heeft plaats gevonden door leerlingen van middelbare scholen uit Weert en India.

De leerlingen bleven drie weken in India en hielpen o.a. mee aan de bouw van een ‘aula’ in de Tantwala Primary School waar kinderen kunnen lunchen, daarnaast werden toiletten gerenoveerd en werd schoolmeubilair aangeschaft. Ook werden er bij drie andere scholen materialen voor het onderwijs en sport geleverd. Ten slotte bezochten de leerlingen  ‘Village of Hope’ een dorp speciaal ingericht voor lepra patiënten en hun familieleden. Hier werden acht zeer vervallen huizen en elf toiletten opgeknapt. Muren en lekkende daken werden gerepareerd en toiletten werden bruikbaar gemaakt.

Video: Wouter Vaes

Vorig artikelOpgaeve vur de Doospelse Optocht vanaaf vandaag
Volgend artikelVerslag reis naar Egypte Duikteam Nederweert