Thijs Logistiek verbindt zich met Centrum voor Logistiek Vakmanschap van Gilde Opleidingen

Bart Driessen en Marius Verschuuren

WEERT – Thijs Logistiek uit Weert is de nieuwe partner van het Centrum voor Logistiek Vakmanschap (CLV) van Gilde Opleidingen in Weert.

Het Centrum voor Logistiek Vakmanschap wil samen met logistieke bedrijven een antwoord geven op de stijgende vraag naar goed opgeleide logistieke medewerkers.
De logistieke opleidingen van Gilde Opleidingen en 20 gerenommeerde logistieke bedrijven werken al samen binnen het CLV. Na Wetron Transport & Logistics is Thijs Logistiek een nieuwe partner in Weert.

De logistieke dienstverlener verbindt zich voor een periode van vier jaar met het Centrum voor Logistiek Vakmanschap. Afgelopen week werd de samenwerking tijdens het seminar van E-fulfilmentHub bekrachtigd en tekende Marius Verschuuren , directeur van Thijs Logistiek in Weert, de samenwerkingsovereenkomst.

Thijs Logistiek zet zich in om het onderwijs van de opleiding Manager Transport & Logistiek (mbo niveau 4) aantrekkelijker te maken en naar een hoger niveau te tillen. Dit gaat men doen door o.a. gastlessen, bedrijfsbezoeken en praktijkcasussen te organiseren.

Blij met partner Thijs Logistiek
Bart Driessen van het CLV: “Wij zijn echt zeer blij dat we Thijs Logistiek als partner hebben kunnen toevoegen. Een mooi bedrijf met een rijke historie in het Weerterland, waar we sinds vorig jaar gestart zijn met logistieke opleidingen. Directeur Marius Verschuuren heeft inmiddels al de eerste gastles met verve gegeven.”

Marius Verschuuren van Thijs Logistiek: “Ook wij zijn erg blij met deze samenwerking. Wij vinden het erg belangrijk om stageplekken te creëren. Tevens richten wij ons op het Meester – Gezel – Leerling model. De leerlingen lopen mee met de ‘meester’ en gaandeweg de stage maakt men de beroepshandelingen eigen. Zo willen wij de leerlingen opleiden tot goede burgers van de maatschappij.”

Thijs Logistiek aanwezig op Open Dag Gilde Opleidingen
Thijs Logistiek zal aanwezig zijn met een stand op de Open Dag van Gilde Opleidingen op 19 november 2017 van 10.00 uur – 15.00 uur op de locatie Drakesteyn in Weert.

De vraag naar goed opgeleid logistiek personeel stijgt snel en is voor leerlingen uit het vmbo/havo een prima keuze. De Philips van Horne SG in Weert heeft hier goed op ingespeeld en biedt inmiddels het keuzevak Logistiek aan in het derde leerjaar van de Mavo.

Vorig artikelWafel en oliebollenactie Schutterij St.Odilia bij de Phicoop
Volgend artikelconcert: Mariavespers van Monteverdi