Ecoduct bij Weert over Zuid-Willemsvaart

Ecoduct Zuid-Willemsvaart Weert

WEERT – Er komt een ecoduct over de Zuid-Willemsvaart bij Weert. Het moet het risico verkleinen dat dieren verdrinken. De provincie Limburg maakte bekend dat er binnenkort een voorstel komt voor een dergelijke oversteekplaats.

Het ecoduct komt te liggen over de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van de Tungelroysebeek. De provincie verwacht dat door de maatregel het aantal incidenten met te water geraakte dieren zal verminderen. De afgelopen jaren zijn er langs het kanaal overigens al zo’n dertig duittreeplaatsen voor te water geraakte dieren aangelegd door Rijkswaterstaat.

Vorig artikelVerdachten vechtpartij Oelemarkt na 4 jaar nog niet berecht
Volgend artikelRestaurant Flavours weer bekroond door Michelin met een Bib Gourmand