Modernste ambachtelijke bakkerij van Nederland naar Nederweert

NEDERWEERT – Modernste ambachtelijke bakkerij van Nederland verrijst langs de A2. Bakkerij en hoofdkantoor Heerschap naar Nederweert. De Heerschap Groep heeft een perceel van ruim 8.000m2 verworven op bedrijvenpark Pannenweg II langs de A2 in Nederweert, waar binnenkort het nieuwe hoofdkantoor en een hypermoderne ambachtelijke bakkerij gaat verrijzen.

Het bedrijf zetelt sinds de oprichting in 1966 in Roggel, maar is daar de afgelopen jaren uit z’n jasje gegroeid. Vanaf het voorjaar van 2019 zal Nederweert de modernste ambachtelijke bakkerij van Nederland herbergen, van waaruit de zes Jumbosupermarkten van Heerschap in de regio en de bakkerijwinkel in Roggel dagelijks worden voorzien van kakelvers brood en banket. De supermarkten bevinden zich in Weert (vier vestigingen), Nederweert en Heythuysen. De huidige bakkerij in Roggel werd in 1979 geopend achter het ouderlijk huis van de familie Heerschap, dat thans dienst doet als hoofdkantoor, en werd destijds gezien als de crème de la crème onder de bakkerijen. Op de nieuwe locatie in Nederweert mag Heerschap zich qua productiefaciliteiten wederom gaan meten met de beste bakkerijen van het land. Hoewel het bedrijf de modernste bakkerijapparatuur gaat gebruiken, zal het ambachtelijk karakter altijd de boventoon blijven voeren. Ook duurzaamheid zal bij de realisatie van de plannen hoog in het vaandel staan.

Continuïteit voor 700 werknemers
Stan Heerschap, directeur van de Heerschap Groep, is zeer verheugd over de nieuwe stap voor zijn bedrijf: “De bakkerij vormt letterlijk het warme hart van ons hele bedrijf, waarmee we inmiddels werkgelegenheid bieden aan ongeveer 700 mensen in Midden-Limburg. Met pijn in ons hart zeggen we onze vertrouwde thuishaven in Roggel vaarwel. Mijn ouders John en Toos hebben de bakkerij ruim 50 jaar geleden opgericht, ik ben daar zelf opgegroeid en de plek heeft een hele grote emotionele waarde. Maar de benodigde uitbreiding en modernisering van de bakkerij was daar helaas geen haalbare kaart. We hebben er lang over nagedacht en zijn dus zeker niet over één nacht ijs gegaan voordat we knoop definitief hebben gehakt.

De nieuwe locatie in Nederweert garandeert de continuïteit van ons prachtige bedrijf en de hoge kwaliteit van onze ambachtelijke producten. Ik verwacht dat we in het voorjaar van 2019 de nieuwe bakkerij en het nieuwe hoofdkantoor kunnen openen, dat tevens gaat fungeren als opleidingslocatie voor alle medewerkers. Onze oude thuisbasis Roggel verlaten we overigens niet helemaal, want de bakkerijwinkel aan de Dorpstraat blijft gewoon zeven dagen per week geopend.”

Vorig artikel7 november 1943: Bommentapijt over Tungelroy
Volgend artikelReddingsbrigade Aoreven 4 Nederlands Kampioenen rijker