Hockey dames en heren Weert verliezen van Helmond

WEERT – Afgelopen zaterdag speelden de dames van Weert tegen Helmond D1. Een belangrijke wedstrijd om de 3 punten. De wedstrijd begon goed voor de dames uit Weert. Het tempo lag hoog en kansjes werden gecreëerd. Na 10 minuten kantelde dit om. Helmond scoorde uit het niets de 0-1. Kort daarna wist Helmond ook de 0-2 op het bord te zetten. Deze kwam voort uit een strafcorner.

Na ongeveer 25 min werd de wedstrijd stilgelegd. Een harde regenbui zorgde ervoor dat alle velden onder water kwamen te staan. Het was de vraag of de wedstrijd nog uitgespeeld kon worden, maar na 60 minuten wachten werd het spel op veld 3 hervat

In de overige 10 minuten van de 1e helft wist Helmond nog de 3-0 te scoren. De 2e helft moest duidelijk anders en vanaf het begin was Weert de betere. Helmond trok zich steeds verder terug en het werd moeilijk voor Weert om er doorheen te komen. Uiteindelijk viel de 1-3 dan toch. Door middel van een benutte strafbal (voortgekomen uit een strafcorner) maakte Hana Smolenaars de aansluitingstreffer. Weert kon hierna niets meer aan de stand veranderen. Einduitslag was dan ook 1-3.

Volgende week spelen de dames uit tegen Alecto D1. De nummer 12 van de poule. Deze week een interview met Selena Lijnsvelt.

Ook de heren speelden afgelopen zondag thuis tegen Helmond. Helmond dat vorig jaar nog kampioen werd maar de play-offs richting promotie niet wist te winnen is een erg sterke tegenstander.

Dat bleek ook aan het begin van de wedstrijd, waar Weert rustig aan wilde starten scoorde Helmond bij 1 onoplettendheid meteen de 0-1. Vervolgens begon Weert steeds beter te hockeyen maar verzilverde geen van de gecreëerde kansen, de ruststand was dan ook 0-1.

Na rust hadden de mannen van Weert het betere van het spel en kreeg het ook 5 strafcorners. Echter, geen corner resulteerde in een doelpunt. Ook de veldkansen bleven onbenut. Waar Weert moeite had met scoren, scoorde Helmond wel twee van hun kansen. Het viel helaas voor Weert allemaal net verkeerd, en momenten van onoplettendheid werden door Helmond meteen afgestraft. Eindstand was dan ook 0-3.