Wie of wat is Metalot?

CRANENDONCK – Zaterdagavond hebben Jan Vlassak en Philip de Goeij van Metalot in het Cantine Theater Budel-Dorplein de Rabobank Verbindingsprijs 2017 in ontvangst mogen nemen. Maar wie of wat is Metalot eigenlijk? Metalot is een unieke internationale omgeving in de Brainport- en Keyport-regio waar innovatie, onderzoek, ondernemerschap en onderwijs bij elkaar komen en open innovatieclusters vormen.

Door het combineren van de geavanceerde kennis en ervaring van wetenschappers, overheid, studenten en ondernemers, versnelt Metalot de revolutionaire, duurzame, circulaire ontwikkelingen op het gebied van metalen en energie. De ambitie is het streven naar volledig hergebruik van grondstoffen en CO2-neutrale toepassing van metalen en energie. Metalot biedt (inter)nationale en lokale mogelijkheden voor ondernemers, studenten en bewoners.

Met oog voor innovatie, economische aspecten,de mens, én met respect voor de natuurlijke omgeving, wordt het gebied op en rondom Nyrstar ontwikkeld. Met haar groene omgeving, ligging in de Brainport- en Keyport-regio en haar multimodale bereikbaarheid (via weg, spoor, water en lucht), is Cranendonck de ideale uitvalsbasis.

Vorig artikelBouw Jumbo Leuken kan van start
Volgend artikelKeukenbrand op de Laurenburg Weert