Laar steelt de punten in Nederweert

NEDERWEERT/Merefeldia is zondagmiddag tegen een onfortuinlijke nederlaag aangelopen. De gehele eerste en een groot gedeelte van de tweede helft domineerden de geelzwarten, maar na 90 minuten gingen de gasten met de zege aan de haal: 0-1.

Merefeldia speelde een goed en verzorgd positiespel en met veel bewegende spelers wisten de bezoekers geen raad. De thuisclub was gedurende het eerste bedrijf heer en meester en het bleef op zoek gaan naar de 1-0. Kansen waren er legio, maar net als een week eerder bleef de beloning in deze fase uit. In plaats van een ruime voorsprong zocht Merefeldia de kleedruimte op met een 0-0 ruststand.

De tweede helft kwam Laar wat meer uit hun schuldp en kort voor het uur kwamen de gasten uit Weert op 0-1. Een afstandschot werd losgelaten door doelman Looijen; Steef Creemers was er als de kippen bij om te scoren. Ondanks deze tegenslag ging Merefeldia op jacht naar de gelijkmaker, maar helaas kwam die er niet. Mede dankzij een uitstekende partij van doelman Glenn Nijsen, want zelfs de grootste kans maakte hij onschadelijk: tien minuten voor tijd mistte Rick Tullemans vanaf de strafschopstip.

Een onverdiende nederlaag, maar het vertoonde spel van dit jonge team biedt voldoende perspectief om de volgende wedstrijd opnieuw voor drie punten te strijden. Dat moet dan gaan gebeuren op zondag 19 november in Hout-Blerick tegen HBSV.

Via merefeldia.nl

Vorig artikel6 november 1665: Jan van der Croon overlijdt
Volgend artikelProject Rent-a-cop: Biest, Groenewoud en Leuken