Komt er dan toch glasvezel in buitengebied?

MIDDEN-LIMBURG – Een groot deel van het Noord- en Midden-Limburgse buitengebied moet in 2018 snel internet krijgen. Het kost 30 miljoen om de in totaal 8315 adressen aan te sluiten. Dit meldde Dagblad De Limburger. 

30 miljoen nodig om de in totaal 8315 adressen aan te sluiten

Volgens het dagblad blijkt dat uit berekeningen die de provincie onlangs presenteerde. Het gaat om woningen en bedrijven  in het buitengebied van Venlo, Peel en Maas, Leudal, Maasgouw, Weert en Nederweert. Nu zijn  de mensen daar nog verstoken van snel internet.

Het CDA Nederweert gaf de volgende reactie.

Rick van Meel: ” Nederweert is verheugd dat er in 2018 wordt gestart met de realisatie van glasvezel in het buitengebied. Het buitengebied is een belangrijk gebied in Nederweert voor ondernemers, bewoners en recreanten. Glasvezel voorziet in de digitale bereikbaarheid van het buitengebied. Zo blijft het er prettig wonen, werken en recreëren!”

De VVD Nederweert reageerde op Facebook:

”De VVD Nederweert heeft zich vanaf het begin als eerste politieke partij in Nederweert hard gemaakt voor glasvezel in het buitengebied. Uiteindelijk zijn de andere partijen ons daarin gevolgd. Het heeft erg veel moeite gekost om de rest van de Gemeenteraad zover te krijgen dat ze de noodzaak van glasvezel inzagen. Het is goed dat in 2018 de schep de grond in gaat! Snel internet is belangrijk voor de hele samenleving; bijvoorbeeld in de zorg, voor scholieren en voor ondernemers. De VVD blijft verder werken aan een Nederweert waar het met elkaar goed wonen, werken, leren en recreëren is. Glasvezel in het buitengebied draagt daar aan bij.”

Een groot deel van het Noord- en Midden-Limburgse buitengebied moet in 2018 snel internet krijgen. Het kost 30 miljoen om de in totaal 8315 adressen aan te sluiten.

Lees hier >> het volledige artikel via Dagblad De Limburger 

Vorig artikelFresh Allstars naar wereldkampioenschap ‘Freestyle Session’.
Volgend artikelBouw Jumbo Leuken kan van start