Sluiting opvangplekken voor jonge vluchtelingen in Limburg

WEERT – De opvang van aanstaande alleenstaande vluchtelingen (amv) in asielzoekerscentra Maastricht en Sweikhuizen gaat dicht. Zo’n honderd jongeren worden elders in het land ondergebracht, onder meer in Weert.

Volgens het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gaat het niet om grote aantallen. “Slechts een enkeling gaat naar het azc in Weert. In Weert is ruimte om zo’n tachtig amv’s op te vangen.”

Organisatorische maatregel
Het sluiten van de amv-campussen in Maastricht en Sweikhuizen is een organisatorische maatregel. Er zijn steeds minder minderjarigen. De jongeren die nu in de campussen verblijven, zitten nog in hun asielprocedure of zijn uitgeprocedeerd.

Vorig artikelGetuigen gezocht i.v.m mishandeling
Volgend artikelSint Jans Gasthuis op plaats 13 in AD Ziekenhuis Top 100