Sint Jans Gasthuis op plaats 13 in AD Ziekenhuis Top 100

REGIO – Het Sint Jans Gasthuis in Weert staat net als vorig jaar op plaats 13 in de jaarlijkse Ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad. Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond stijgt van plaats 56 naar 36.

De Ziekenhuis Top 100 maakt gebruik van gegevens van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die ziekenhuizen verplicht aanleveren. Ziekenhuizen zijn beoordeeld op 36 aspecten die een doorsnede zijn van de behandeling in ziekenhuizen, zoals oncologie, cardiologie, heupoperaties en de kwaliteit van de verpleging.

‘Voel goed’
De directie van het SJG Weert reageert op de website: “Opnieuw een 13e plek laat zien dat de gemeten kwaliteit geen momentopname is. Al voor het derde jaar op rij staan we in de top 20, en dat voelt goed.” De directie laat weten trots te zijn op alle medewerkers die dit mogelijk maken: “Uiteindelijk bepalen zij de kwaliteit die wij leveren.”

Vorig artikelSluiting opvangplekken voor jonge vluchtelingen in Limburg
Volgend artikel3FM roept Tim Rossini van Jumbo Stramproy uit tot leukste caissière