Internationale herdenking in Haelen

HAELEN – Op donderdag 16 november 2017 om 14.00 uur zal bij het Monument van Verdraagzaamheid bij het Bezoekerscentrum Leudal in Haelen, voor de zeventiende keer de jaarlijkse internationale herdenking plaats vinden. In de loop van de jaren is deze plechtigheid uitgegroeid tot een groots internationaal gebeuren.

In maart 2001 werd het monument onthuld ter nagedachtenis aan de meer als 700 militairen afkomstig uit 11 landen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Leudalgebied om het leven kwamen. Het unieke aan dit monument is dat alle gesneuvelden worden herdacht, dus ook de Duitse en Oostenrijkse soldaten die hier het leven lieten.

De plechtigheid begint om 14.00 uur en iedereen is hierbij van harte welkom. De organisatie, de Stichting Herdenkingsmonument Militairen, heeft ook dit jaar weer diverse WOII veteranen uit Nederland, Engeland en Duitsland bereid gevonden om ondanks hun hoge leeftijd, naar deze unieke plechtigheid te komen.

Om de verbinding tussen het heden en het verleden te maken zullen ook vele jonge veteranen aanwezig zijn. Wij hopen dat ook veel Leudalveteranen aanwezig zullen zijn. De plechtigheid zal worden bijgewoond door vele hoogwaardigheidsbekleders. Ook de bekende veteraan Majoor Marco Kroon, drager van Nederlands hoogste onderscheiding, de Militaire Willemsorde, zal bij de plechtigheid aanwezig zijn.

De Stichting Herdenkingsmonument Militairen krijgt al verschillende jaren steun van het Ministerie van Defensie waaruit is voortgevloeid, dat de A- compagnie van het Regiment der Limburgse Jagers uit Oirschot het monument geadopteerd heeft. Hoogtepunt is de gezamenlijke kranslegging door veteranen uit Nederland, Engeland en Duitsland. Als het weer het toelaat zal er een fly-by plaatsvinden door twee Harvards, een eerbetoon aan alle gesneuvelden.

Vorig artikelDe gezelligste rommelmarkt van Midden-Limburg
Volgend artikelDag oud, hallo nieuw