Jongerenraad Nederweert organiseert avond over duurzaamheid.

NEDERWEERT/OSPELDIJK  – De jongerenraad organiseert 3 november een avond over het onderwerp duurzaamheid. Een thema dat opkomt door de alsmaar toenemende effecten van de klimaatverandering. Namens de gemeente en Newecoop zal de jongerenraad worden meegenomen in het duurzaamheidsbeleid en de ontwikkelingen die gaande zijn op dit gebied.

Dit is ook hoognodig want de Europese Unie wil dat alle lidstaten in 2020 gezamenlijk 20% minder broeikasgassen uitstoten, 20% van hun energie duurzaam opwekken en 20% minder energie verspillen.

Om deze doelstelling te kunnen halen zal ook de gemeente Nederweert een bijdrage moeten gaan leveren, zo worden burgers aangemoedigd om duurzaam te bouwen en heeft de gemeenteraad besloten dat Ospeldijk in ieder geval één windmolen park gaat krijgen.

Al met al zal het een interessante avond worden over dit veel besproken thema! De avond vind zoals gewoonlijk plaats in de fractiekamer van het gemeentehuis, we starten om 19:30.

Vorig artikelBeste combinatie ooit? Mix van Limburgse vlaai en Bossche bol
Volgend artikelBoerderij educatie in Midden-Limburg