Restaurant Bretelli uit Weert staat in restaurant-top 100 van Lekker

Jan Marees van Bretelli met de restaurantgids Lekker.

WEERT – Het is altijd weer een spannend moment: het jaarlijkse verschijnen van de restaurantgids Lekker. Bretelli uit Weert staat dit jaar op plaats 85. Een mooi resultaat waar eigenaar Jan Marees erg blij mee is.

“We staan al zo’n twaalf jaar in de restaurantgids, meestal zo rond de tachtigste plaats”, zegt Marees. “Toch is het elk jaar spannend, want in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.”

Eigen stijl
Hij is tevreden met de notering. “Het is een reële plaats die past bij het restaurant. Het belangrijkste is dat je als restaurant continuïteit weet te bieden. En je moet een eigen stijl en visie hebben. Het gaat bij ons om verrassend koken met verse producten.”

Restaurant Bretelli heeft één Michelinster. In december komt de nieuwe Michelingids uit. Ook een belangrijk moment voor het restaurant. Marees: “Ik verwacht dat we onze ster handhaven.”

Vorig artikelGetuigen gezocht inbraak in Haelen
Volgend artikelVoormalig UWV-pand wordt na jaren leegstand omgevormd tot woonstudio’s