Rob Knoops (48) nieuwe directievoorzitter Rabobank Weerterland en Cranendonck

Rob Knoops, nieuwe directievoorzitter van Rabobank Weerterland en Cranendonck

WEERT | CRANENDONCK – Rob Knoops (48) uit Horn is vanaf 1 januari de nieuwe directievoorzitter van Rabobank Weerterland en Cranendonck. Hij volgt Jules Coenen op die dertien jaar leiding gaf aan de lokale bank.

De nieuwe voorzitter van het directieteam is een echte ‘Raboman’ die van nature graag dicht bij klanten en medewerkers staat en eerlijkheid hoog in het vaandel heeft staan. ‘Ik kan niet liegen en probeer onder alle omstandigheden mezelf te blijven. What you see is what you get’, zegt Rob Knoops die met zijn vrouw Anjes, dochter Kirsten en zoon Ruben in Horn woont en van kind af een paardensportfanaat is.

Meer dan een bank
In 1992 begonnen bij de Rabobank Groep sloeg Rob Knoops al snel zijn vleugels uit naar de regio. De afgelopen zeven jaar was Noord-Limburg zijn werkterrein. Als directievoorzitter gaf Rob Knoops leiding aan Rabobank Maashorst en Rabobank Horst Venray. Tussen 2005 en 2009 was hij directeur Retail Banking bij Rabobank Weerterland en Cranendonck. Met zijn nieuwe benoeming keert hij vanaf 1 januari dus terug op ‘het oude nest’.
De Hornenaar kijkt er naar uit. ‘Natuurlijk is de wereld en dus ook onze bank veranderd. Maar in de kern vertellen we nog steeds hetzelfde verhaal. Het verhaal van de coöperatie die 125 jaar geleden voor en door boeren werd opgericht. Meer dan welke bank ook kennen we onze klanten. We staan dichtbij, brengen mensen met elkaar in verbinding, delen onze kennis en dragen het verenigingsleven een warm hart toe. Dat verhaal is nog steeds actueel en maakt ons veel meer dan een bank.’
Als voorbeeld noemt hij de Rabobank Samen Sterker-sponsorcampagne (vanaf 2018 Rabobank Clubkas Campagne) waarmee de bank een deel van haar winst teruggeeft aan de samenleving. ‘Leden van de lokale bank bepalen zelf welke verenigingen hun sympathie en steun verdienen. Dat is de coöperatie in optima forma.’

Kansen
Rob Knoops hééft iets met het Weerterland en Cranendonck. ‘Een prachtige regio met een duidelijke foodprint’, zo noemt hij zijn nieuwe werkomgeving. Hij doelt hiermee op de toonaangevende rol van deze regio als voedselproducent. De agrarische sector met daar aan vast de hele keten van toeleverende en verwerkende industrie is niet alleen van grote economische waarde, ze opent ook kansen richting een wereld zonder honger. Kansen voor innovatieve, duurzame oplossingen die naadloos aansluiten bij de nieuwe koers van de Rabobank. Als food- en agribank nemen we het voortouw bij het oplossen van het wereldvoedselprobleem.’
In deze moderne tijd waarin mensen hun bankzaken steeds meer digitaal en dus op afstand regelen, kan de Rabobank volgens de nieuwe directievoorzitter maar op één manier het verschil maken. Door met de voeten stevig in de klei te blijven staan en te horen wat er leeft. ‘Kortom: meer zijn dan een bank. Alleen dán kunnen we de klant echt verder helpen wanneer hij ons advies nodig heeft.’

Vorig artikelDag van de Leudalse Ondernemer
Volgend artikelAuto in de sloot bestuurder gewond