Merefeldia herstelt met winst op MULO

NEDERWEERT – Via merefeldia.nl- Na de smadelijke nederlaag van verleden week was het er Merefeldia alles aan gelegen om zich te revancheren. In Helmond lukte dat, waar MULO dankzij twee treffers van Glenn Versluis halverwege de tweede helft het slachtoffer werd: 1-2

Merefeldia begon goed aan de wedstrijd en had het grootste deel van de eerste helft controle over de wedstrijd. Bij vlagen speelde het team van trainer/coach Van de Kerkhof uitstekend voetbal en MULO had geen antwoord op de bewegende spelers van Merefeldia. Tijdens deze fase was het wachten op de openingstreffer, maar tot echte doelrijpe kansen kwam het zowaar niet. Bjorn Bastiaans verscheen twee keer gevaarlijk voor het doel van MULO-doelman Jaap Janssen, zijn schot ging hoog over het doel en even later bracht Janssen hem ten val. Arbiter Makaloski zag er echter geen strafschop in. De thuisclub stichtte aan de andere kant ook gevaar. Middels een half dozijn hoekschoppen en bij een enkele uitbraak. Sluitpost Roy Looijen pareerde bij een goed schot van Wesley Smits.

In de tweede helft bleef Merefeldia gretig en MULO had veel overtredingen nodig om de Nederweerter aanvalsdrang af te stoppen. Roy van de Putten kreeg binnen tien minuten twee gele kaarten en de Helmonders moesten als tiental verder. Het harde werken werd na ruim een uur beloond toen Glenn Versluis de 1-0 binnenkopte. Twee minuten later liet Merefeldia MULO wederom aftrappen. Dezelfde Glenn Versluis scoorde ook Merefeldia’s tweede doelpunt nadat MULO de bal niet weggewerkt kreeg schoof hij de bal rustig in de linkerhoek. Toch wist MULO terug in de wedstrijd te komen, omdat invaller Twan Heesbeen ongedekt de bal achter Looijen schoot.

Een eerder spannende dan goede slotfase volgde en de scheidsrechter had zijn handen vol aan het harde spel van de gastheren; MULO zag na de pauze zeven keer geel. Dankzij een goede portie inzet trok Merefeldia de 1-2 en de drie gewenste punten over de streep.

Volgende week is het Super Sunday bij Merefeldia en staat de enige derby op het programma: in Nederweert is dan Laar te gast. Aanvang 14:30 uur.

www.merefeldia.nl

Vorig artikelGelijke verliescijfers voor hockey in Weert
Volgend artikelTop 10 Resultaat RKSVO bij Sponsorcampagne Rabobank