Gelijke verliescijfers voor hockey in Weert

WEERT – Afgelopen weekend werd er weer gehockeyd door HVW. Dat leverde verlies op voor zowel Heren 1 als Dames 1.

Gisteren speelde de dames tegen Pinoké uit Amsterdam. Pinoké begon direct met het druk zetten op de dames van Weert en konden zo in de 5e minuut een strafcorner verzilveren tot een doelpunt. 2 minuten later wist Weert er 1-1 van te maken door een doelpunt van Hana Smolenaars. De 20 minuten die volgden ging het spel op en neer met kansen voor beide teams. Toch was het Pinoké dat 6 minuten voor rust de 1-2 wist te maken door middel van een tip-in.

Begin 2e helft was het spel van Weert ontregeld. Hier kon Pinoké van profiteren en wist zo binnen 5 minuten de stand naar 1-4 te brengen. Na 10 minuten van onrust ging Weert weer beter spelen en behaalde een strafcorner. In eerste instantie werd deze tegengehouden, maar Geneviève Winants kreeg de bal er alsnog in.

Dubieus moment was toen een speelster van Weert serieus geblesseerd raakte en de scheids het spel door liet gaan. Pinoké maakte de 5-2 en niet veel later ook de 6-2.
In de laatste minuut wist Weert nog te scoren, wat de stand op 3-6 bracht. Volgende week spelen de dames opnieuw thuis. Ditmaal tegen Helmond D1.

De mannen van Weert moesten, net zoals de dames, tegen de koploper uit de poule. Tegenstander Venlo komt uit een hogere klasse en staat bekend om hun degelijke hockey. In de eerste helft speelden beide ploegen aftastend en waren er weinig kansen. Venlo maakte de enige 2 kansen echter wel meteen af en kwam op 0-2 voor. Weert maakte vlak voor rust nog de aansluitingstreffer via Phillip Jannes.

Na rust nam Weert meer risico, maar kwam er dus ook ruimte voor de razendsnelle counter van Venlo. Dit resulteerde in een 1-5 achterstand, uit een paar momenten van onoplettendheid. Iets later deed Weert iets terug; 2-5 via Dominic Vaes. Op het einde van de wedstrijd scoorden beide teams nog uit een strafcorner, voor Weert scoorde Phillip Jannes nogmaals. Eindstand 3-6.

Het mini interview is deze week met Iris Sauvé.

Vorig artikel† Overlijdensbericht Annie Winkelmolen – Koolen
Volgend artikelMerefeldia herstelt met winst op MULO