Activiteitenprogramma november Nationaal Park De Groote Peel

OSPEL – Op zaterdag 4 november houdt Staatsbosbeheer een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Op die avond kan je weer dwalen over de door de maan verlichte peelbanen. Al je zintuigen staan op scherp, de duisternis en geluiden van de Peel in de avond worden je metgezellen.

Een onvergetelijke ervaring! De excursie is ongeveer 2,5 – 3 kilometer lang en start om 19.30 uur bij de ingang van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 7,50 voor volwassenen en € 5,- per kind. Reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan

Filmvertoning en presentatie door Gerard Geboers

Op zondag 5 november vertoont Gerard Geboers in Buitencentrum de Pelen een documentaire die tot stand gekomen is in samenwerking met studenten van het Eindhovense Sint Lucascollege. In deze documentaire vertelt Marietje Kooistra-Kruijf uit Someren hoe vrijwel haar hele leven in het teken stond van de oorlog. Over hoe zij in 1944 gewond raakte en over hoe zij – vele jaren later – betrokken raakte bij de lokale en regionale oorlogsgeschiedschrijving. Dat leidde tot ondersteuning van voormalige onderduikers, evacués, geallieerde veteranen en hun weduwen op hun zoektocht naar toenmalige hulpverleners. Ook zette zij zich in voor het oprichten van herdenkingsmonumenten en gaf zij op scholen voorlichting over de Tweede Wereldoorlog. Al deze facetten komen in de documentaire aan bod. Er zijn twee presentaties; om 13.30 en 15.00 uur. Reserveren is niet mogelijk en vol is vol! Voor meer informatie kijk op www.staatsbosbeheer/depelen of neem contact op met het Buitencentrum: 0495 – 641 497. Deelname is een vrijwillige bijdrage. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Film van Cor Speek in Buitencentrum de Pelen  over “De vlucht van de kraanvogels”

Op zondag 12 november wordt in Buitencentrum De Pelen de film ‘de vlucht van de kraanvogels’ getoond. De film, gemaakt door Cor Speek uit Geldrop, toont beelden van alle bekende rustplaatsen tijdens de vogeltrek in Europa. Van Rügen, Diepholz en zelfs de Strabrechtse heide en de Peel tot Extremadura in Spanje waar de vogels overwinteren of doortrekken naar Afrika. Op deze plaatsen heeft Cor opnames gemaakt en later gemonteerd. De film wordt ondersteund met ingesproken tekst. Er zijn twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur. Reserveren is niet mogelijk en vol is vol! Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Voor meer informatie kijk op www.staatsbosbeheer/depelen of neem contact op met het Buitencentrum: 0495 – 641 497. Deelname is een vrijwillige bijdrage.

Klik HIER >> voor het volledige programma

Vorig artikelMerefeldia 4 lijdt terechte nederlaag tegen Maasgouw
Volgend artikelMLA op Vrijdag: leegstand in de binnenstad van Weert